Pametni telefon Vphone S8
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

In vi ste mislili, da je iPhone SE majhen!? Kaj lahko potem rečemo šele za telefon Vphone S8, ki velja za najmanjši telefon na svetu z zaslonom na dotik? Ta namreč ne meri več kot zaslon Applove pametne ure! In če menite, da gre za otroško igračo, ste se pošteno zmotili, kajti Vphone S8 ima nekaj, česar nima niti veliki iPhone 7!

Vphone S8 je najmanjši pametni telefon na svetu. Kljub svoji majhnosti – po diagonali meri manj kot štiri centimetre in se ponaša z 1,54-palčnim zaslonom – pa ni zgolj igrača, pač pa povsem resen pametni telefon. Zavoljo kompaktnosti ga zlahka upravljamo z eno roko, ga prenašamo kot obesek za ključe ali pospravimo v denarnico. Ne pričakujte, da bo zadovoljil vse vaše apetite, in ne primerjajte ga s telefoni, kot je iPhone 7, od katerega pa je vsaj v enem pogledu boljši. Ima klasičen priključek za slušalke! In zdaj k bistvu.

Vphone S8 je resda polnokrvni pametni telefon, čeprav pritlikave rasti, a je bolj kot ne mišljen kot sopotnik glavnega telefona in ne kot njegov nadomestek (povežeta se prek modrozobe povezave). Kompatibilen je tako z napravami Android kot tudi iOS. Ima en fizičen gumb in tri digitalne.

PREBERITE ŠE: Sharp Corner R – prvi pametni telefon z zaslonom brez okvirja

In kaj so inženirji stlačili v tako drobceno ohišje? Pametni telefon Vphone S8 ima merilnik srčnega utripa, radio FM, režo za mikro SIM kartico, senzor svetlobe, baterijo zmogljivosti 380 mAh, 64 MB sistemskega pomnilnika, 128 MB pomnilniškega prostora in pedometer (šteje korake).

Galerija – pametni telefon Vphone S8:

Pametni telefon Vphone S8Odpri galerijo

Pametni telefon Kodak Ektra Kodak Ektra: fotoaparat iz leta 1941 je postal pametni telefon Lenovo Yoga Book Lenovo Yoga Book – najtanjši in najlažji računalnik 2 v 1 na svetu Pametni telefon Sharp Corner R Sharp Corner R – prvi pametni telefon z zaslonom brez okvirja 1000-500-google-iphone-battle iPhone 7 vs. Google Pixel – bitka tehnoloških velikanov ·