Pony (Foto: www.rogbikes.com)
Utrip mesta · mobilno

Kultno slovensko kolo Pony se vrača na ceste! Podjetje GOR Kolesa je Ponyje nove generacije predstavilo na dogodku v Velenju. Svoj nov, boljši, sodobnejši in privlačnejši Pony že lahko naročite na spletu.

Prav ste prebrali! Luč sveta je pod okriljem podjetja GOR Kolesa (lastnika sta BTC, d. d., in Gorenje, d. d.) ugledala nova generacija koles Pony, ki so desetletja razveseljevali in navduševali staro in mlado. Prvo kolo Pony (sicer licenčni proizvod italijanskega podjetja) so izdelali v Ljubljani kmalu po drugi svetovni vojni, največji razcvet pa je tovarna Rog doživela v 70. in 80. letih prejšnjega stoletja. Zaradi krize v podjetju so konec 90. ustavili proizvodnjo, a Rogova kolesa so ostala priljubljena vse do danes.

Z veseljem in pričakovanjem zremo v povsem nove modele koles Pony, izdelane v Velenju. Gre za kakovostno moderno mestno kolo z elementi tradicionalnega in modernega dizajna, izpiljeno ergonomijo in vrhunske sodobne materiale.

Kljub prenovi novi poniji poosebljajo Rogovo tradicijo

Prvi Pony iz aluminija še nikoli ni imel toliko prestav – na izbiro je namreč fiksno prestavno razmerje, tri ali pet prestav. Poleg številnih modelov in barvnih kombinacij ima nov lepotec tudi izboljšane vozne lastnosti, glede na višino in težo pa je prilagojen uporabnikom različnih postav, tudi mlajšim, saj so nastavljive celo ročke za zavoro. Za začetek so pripravili tri vrste Ponyja v 28 različnih kombinacijah, namenjenih mlajšim in starejšim generacijam, v prihodnosti prihaja tudi električni Pony.

Svojega najljubšega lahko že kupite na spletu v predprodaji, in sicer po akcijski ceni 429 evrov. Za prvih 500 koles velja posebna ponudba, saj bodo kupci prejeli oštevilčeno kolo edinstvene serije s sedežem Brooks. Spomladi bodo odprli tudi posebno trgovino v Ljubljani, v kateri boste lahko Rogova kolesa tudi preizkusili.

Galerija: utrinki s predstavitve novega Ponyja v Velenju

Predstavitev novega Ponyja v VelenjuOdpri galerijo

PREBERITE ŠE: Vespa Elettrica: prvi Vespin električni skuter je čudovit

Rok Lesjak, direktor podjetja GOR Kolesa, je o novem Ponyju povedal: “S ponosom predstavljamo novega Ponyja, ki so ga kolesarji glede na odziv na družbenih omrežjih zelo pogrešali, saj je vselej veljal za simbol kakovosti. Dobro ime nekdanjih koles želimo ohraniti, zato smo v minulih mesecih vložili veliko napora, da smo sestavili kakovosten izdelek, narejen s slovenskim znanjem in na naših tleh. Prizadevali si bomo, da bo novi Pony po priljubljenosti dosegel in presegel svojega predhodnika.”


Driftanje po Londonu s Kevinom Blockom in Mattom LeBlancom Ken Block v družbi Matt LeBlanca driftal sredi Londona Zaščita za prtljažni prostor Car Transportation Bag Car Transportation Bag – umazan prtljažnik je preteklost Motocikel MV Agusta Ballistic Triden MV Agusta Ballistic Triden – največji zlobec med motocikli Nova Opel Insignia Grand Sport (2017) Nova Opel Insignia Grand Sport (2017) – za ljubitelje lepega ·