Ali menite, da vožnja po vodnem toboganu potrebuje popestritev?
V zraku · tehnologija · gadgeti

Virtualna resničnost in vodni tobogani? Kombinacija, ki nikakor ne gre skupaj. Tehnologija, ki se zanaša na nevodoodporne naprave, in oblika zabave, ki vključuje drsenje po vodi, se ne privlačita najbolj. Ali pač?

Kot kaže, temu vendarle ni tako. Podjetje Ballast je namreč predstavilo naglavni set VRSlide, ki omogoča edinstveno izkušnjo virtualne resničnosti ob drsenju po vodnem toboganu.

Tehnologija, ki tiči za inovacijo, je nadvse impresivna. Naprava je vodoodporna, delovala pa bo tudi nekaj metrov pod gladino vode. Osnovana je na programski opremi pametnega telefona Samsung Galaxy S8. Ponaša se s sledilnim sistemom, ki s pomočjo senzorjev in monitorjev določi natančno lokacijo uporabnika. VRSlide sicer ponuja tudi funkcijo brezžičnega polnjenja.

Pri Ballastu menijo, da njihov izdelek predstavlja prvi korak k razširitvi virtualne resničnosti v vodo. Če bo šlo vse po načrtu, bodo ljudje v iluziji lahko uživali tudi ob plavanju.

Čeprav se tehnologija na prvi pogled zdi zelo zanimiva, pa dviguje precej prahu. Pri tem se poraja predvsem vprašanje, ali so vodni tobogani res tako dolgočasni, da bi jih morali popestriti z napravami, ki uporabnika ‘teleportirajo’ v vesolje ali na zasneženo goro?

6d405c212f04e8ae42c27e8a440e51e9c59e0e33 HEXA: šestnožni robot, ki bo poskrbel za vaše rastline Cuda Cuda: prvi podvodni raketni nahrbtnik na svetu, izdelan s tehnologijo 3D-tiskanja Mystic Dron Mystic: umetna inteligenca v vsej svoji veličini Screen_Shot_2018_07_09_at_2.59.54_PM Big Clapper je robot na misiji, da osreči celotno človeštvo · · · ·