joshua-coleman-KUqlyHNVSQc-unsplash
V zraku · odnosi

V naše življenje vedno pridejo tri ljubezni. Vsaka pa se zgodi s svojim razlogom. Poglej si, katere ljubezni so že za tabo in katere morda še prihajajo.

1. Prva ljubezen

Naša prva ljubezen se zgodi, ko smo mladi, običajno v srednji šoli. To je idealistična ljubezen, tista, ki se zdi kot pravljica, ki jo prebiramo otrokom. Vanjo vstopimo s prepričanjem, da bo to naša edina ljubezen, zato ni pomembno, če ni  čisto prava – zanjo smo pripravljeni marsikaj ‘požreti’, saj globoko v sebi verjamemo, da je to ljubezen.

Pri tovrstni ljubezni je namreč pomembnejše tisto, kar vidijo drugi, ne tisto, kar dejansko občutimo sami.

2. Druga ljubezen

Naša druga ljubezen je ‘trda ljubezen’, tista, ki nas uči o tem, kdo smo in kako pogosto želimo ali potrebujemo občutek, da smo ljubljeni. To je ljubezen, ki nas prizadene bodisi z lažmi, bolečinami ali manipulacijami. Verjamemo, da sprejemamo drugačne odločitve kot pri prvi ljubezni, a v resnici se še vedno odločamo za takšno ljubezen, ki nas bo česa naučila.

Naša druga ljubezen lahko postane ciklična, pogosto jo ponavljamo, saj verjamemo, da se bo tokrat končalo drugače – toda vsakič se konča še slabše. Včasih je to nezdravo, neuravnoteženo ali narcistično. Morda pride do čustvene, duševne ali celo fizične zlorabe in manipulacije, verjetno tudi do večje drame. Prav to je tisto, kar nas ohranja zasvojene, saj je to čustveni tobogan skrajnosti. Ko smo na tleh, smo namreč v pričakovanju najboljšega.

S to ljubeznijo se trudimo na vse pretege, saj postane za nas pomembnejša, kot v resnici je.

3. Tretja ljubezen

Tretja ljubezen je tista, ki je ne pričakujemo. Tista, ki je videti za nas popolnoma napačna in uniči vse naše ideale, ki smo se jih držali. To je ljubezen, ki pride takrat, ko se preprosto zdi nemogoče. Gre za povezavo, ki je ni mogoče razložiti ali izničiti, saj nam svet obrne na glavo.

Ko se srečamo z osebo, preprosto spadamo skupaj in niti ni idealnih pričakovanj o tem, kakšna naj bi bila ta ljubezen. Prav tako ni idealnih pričakovanj, kako naj bi se ta oseba vedla in ni pritiska, da se za to osebo spreminjamo. Preprosto smo sprejeti takšni, kot smo.

To je ljubezen, ki trka na naša vrata, ne glede na to, kako dolgo rabimo, da odgovorimo.

Morda vsega sploh nismo ali ne bomo doživeli. Morda nismo pripravljeni ali pa se moramo naučiti, kaj je ljubezen, preden jo lahko razumemo. In morda bomo za to lekcijo potrebovali celo življenje.

Potem pa so tukaj še tisti, ki se zaljubijo enkrat in svojo ljubezen strastno živijo do zadnjega diha.

dainis-graveris-BmXgBeLymH0-unsplash Na te 4 stvari bo moški na tebi vedno pozoren! bearded-man-in-black-leather-jacket-3775534 Kako veš, ali je on pravi moški? Christian-Louboutin 7 načinov, kako s čustveno inteligenco za vedno osvojiš moškega man-wearing-blue-shirt-kissing-woman-in-pink-tank-top-3755714 Moškega boš osvojila V TRENUTKU: pravilo 50/70 za flirtanje, ki deluje! ·