Vse bo veliko lažje: 7 pravil, kako postati pozitivna oseba
V zraku · buzz buzz

Poleg vseh nevšečnosti, s katerimi se vsakodnevno ubadamo, je težko ostajati pozitiven. Za povišano raven stresa je največkrat kriva služba, zaradi katere pa ne smemo izgubiti nadzora nad svojim življenjem.

Kako lahko postanete bolj pozitivna oseba? Uporabniki Reddita so izoblikovali seznam opravil, ki vam bo pomagal do dobrih rezultatov.

1. V dnevnik zapisujte srečne pripetljaje. Ob koncu vsakega dneva v svojo beležko zapišite eno negativno in tri pozitivne stvari, ki so se vam pripetile v zadnjih 24 urah. Enak izbor naredite tudi ob koncu tedna, meseca in leta. To opravilo vas bo prisililo v to, da v svojem življenju najdete pozitivnost.
2. Pohvalite ljudi, ki vas obkrožajo. S komplimenti ‘obmetujte’ različne osebe. Potrudite se, da o več ljudeh poveste nekaj lepega.

3. Ne ukvarjajte se z nepomembnimi stvarmi. Življenje je prekratko, da bi po nepotrebnem zapravljali čas. Prav zato je najbolje, da stvari, ki se vas ne tičejo, pustite pri miru.
4. Ukvarjajte se s športom. Ob telesni vadbi bodo skrbi nenadoma izginile. Tako se boste lahko sprostili, obenem pa še poskrbeli za svoje telo in zdravje.
5. Vsak dan se obdarujte. Poskrbite, da se boste vsak dan razveselili z darilom. Ni pomembno, ali gre za novo majico ali za skodelico dobre kave – glaven je namen.

6. Uporabljajte stavek “vse je v redu”.Tudi če se vam zgodi kaj slabega, se vam zaradi tega ne splača sekirati. Ključno je, da ves čas vzdržujete primerno raven optimizma.
7. Omejite uporabo družbenih omrežij. Facebook in ostala družbena omrežja nam vzamejo ogromno časa, hkrati pa nas zasujejo s kopico neresničnih informacij.

joey-friends 12 dejstev, ki dokazujejo, da je svet bolj čuden, kot si mislimo shutterstock_541695331 Ali veš, kaj pomeni barva tvojega potnega lista? image1 Kaj o vas pove metulj, ki pripada mesecu, v katerem ste se rodili? shutterstock_664589182 Najboljša aktivnost za uživanje na plaži glede na tvoje astrološko znamenje · ·