Vse je pripravljeno na otvoritev tehnološkega sejma IFA!
V zraku · tehnologija

Konferenco IFA 2018, ki se bo med 31. avgustom in 5. septembrom odvijala v nemškem Berlinu, lahko ob CES-u označimo za največji tehnološki šov na svetu. Številni giganti že nestrpno čakajo, da predstavijo svoje inovacije.

Kaj lahko pričakujemo od proizvajalcev, kot so Samsung, Huawei in drugi, ki se bodo predstavili na IFA 2018? Čeprav  ne moremo vedeti natančno, katere izdelke bodo predstavili, pa smo že dobili prve obrise njihovih namer.

SAMSUNG

Južnokorejski konglomerat je svoja paradna konja Galaxy Note 9 in Galaxy Watch že predstavil. To pa še ne pomeni, da na IFI ne bo dejaven. Če je verjeti govoricam, bo Samsung potrošnike poskušal prepričati z 8K QLED-televizorjem. V zadnjih letih je proizvajalec sejem sicer izkoristil tudi za lansiranje športnih zapestnic in brezžičnih slušalk.

BLACKBERRY

Prav ste prebrali – blagovna znamka BlackBerry, ki je v lasti korporacije TCL, ni izumrla. Kupcem naj bi ponudila cenejšo in manj zmogljivo različico svojega telefona Key2, ki jo je poimenovala Key2 LE. Njene naprave še vedno vključujejo fizično tipkovnico.

SONY

Sonyjeva linija pametnih telefonov XZ2 je izšla pred šestimi meseci. V tehnoloških krogih so se že razširile govorice, da jo bo kitajski velikan zamenjal z linijo XZ3, ki ponuja izboljšane specifikacije. Naj vas ne preseneti, če bo Sony na dogodku navdušil z edinstvenim predvajalnikom glasbe, nenavadnim robotom ali katero drugo napravo, o kateri do zdaj nismo izvedeli nič.

DELL

Dell IFO po navadi izkoristi za predstavitev svojih prenosnikov. Po vsej verjetnosti v letošnjem letu ne bo nič drugače. Investitorjem bo gotovo želel dokazati, da so njegovi aparati vredni zaupanja.

LENOVO/MOTOROLA

Blagovni znamki Lenovo in Motorola delujeta pod okriljem podjetja Motorola Mobility. Prva namerava razkriti nove prenosnike iz linije ThinkPad, medtem ko bo druga privržence najverjetneje razveselila s telefonom Motorola P30, ki ga je navdihnil iPhone X.

HUAWEI

Huaweiu je z modelom P20 Pro, ki daje prednost zabavi, uspelo dokončno prepričati tehnološki svet. Mnogi pričakujejo, da bo kitajski tehnološki koncern na IFI predstavil linijo Mate 20, ki bo namenjena poslovnim uporabnikom. V skladu s tem bo več pozornosti posvečala življenjski dobi baterije in produktivnosti.

LG

LG naj bi domnevno pripravljal telefon V40 s kar 5 kamerami – 3 na zadnji in 2 na sprednji strani. Podjetje bo v bližnji prihodnosti prav tako razvilo robota z zunanjim okostjem, ki bo pomagal pri dvigovanju težkih predmetov.

NOKIA

Nokia, ki si jo lasti HMD Global, je ponovno oživela. Njeni telefoni z operacijskim sistemom Android so doživeli presenetljiv uspeh. Pričakovati je, da bo finska blagovna znamka razkrila model Nokia 9, ki se bo uvrščal v višji cenovni razred in vseboval procesor Snapdragon 845.

HTC

Na lanskem sejmu je HTC javnosti premierno pokazal pametni telefon U11 Life, zato marsikdo meni, da bo letos naznanil njegovega naslednika U12 Life.

OSTALI

To pa še ni vse! Svoje izdelke bodo na IFA 2018 razkazali tudi drugi proizvajalci. Naj samo omenimo podjetja Fossil, Casio, Asus in Acer. Berlin se bo v naslednjih dneh brez dvoma okitil z nazivom ‘najbolj tehnološkega mesta na svetu’.


Sony Aibo: vaš novi najljubši kužek je lahko tudi robot Sony Aibo: vaš novi najljubši kužek je lahko tudi robot Zvočniki iz gline: lončarska obrt in tehnologija v enem. Zvočniki iz gline: lončarska obrt in tehnologija v enem fist-fight-end-credits-scene-details-revealed-12 10 noro uporabnih spletni strani, ki bodo spremenile vaše življenje na bolje Neccesary Explosion: aplikacija, po zaslugi katere lahko ‘vidite glasbo’. Neccesary Explosion: aplikacija, po zaslugi katere lahko ‘vidite glasbo’ · · · · · · · · · ·