iphone-5s-xl
V zraku · tehnologija

Dolgo pričakovani Applov dogodek se je vendarle zgodil brez velikih pretresov, saj so govorice o novih napravah napovedale praktično vse. Tudi zlato barvo, ki je poleg bele in črne, sedaj tretja izbira.

Apple je predstavil svojo naslednjo, pravzaprav sedmo generacijo iPhona, iPhone 5S. Le tega so predstavili skupaj s cenovno ugodnejšim in barvitim iPhone 5C. iPhone 5S, v zunanjosti ostaja popolnoma nespremenjen, v samem jedru naprave pa je precej napredoval.

Bistvena sprememba se skriva v samem procesorju, ki ne bije več s taktom 32 bit, temveč kar 64 bit, zato lahko poganja zahtevnejše aplikacije. Apple je novo generacijo čipov imenoval z oznako A7. Novi tehnologiji so prilagojene tudi prenovljene in že uveljavljene aplikacije kot sta Mail, Calendar, iPod ter operacijski sistem iOS7, ki ga bo Apple brezplačno izdal 18. septembra.

Apple obenem trdi, da je novi iPhone 5S, kar 5x hitrejši od predhodnika in 56x hitrejši od prve različice iPhone. Poleg tega novi procsor omogoča izjemne grafične sposobnosti OpenGL 3.0. Nekateri pravijo, da se po grafični plati lahko primerja celo s konzolami trenutnega časa. Izboljšana je tudi kamera mobilnika in med novostmi pa štejemo tudi odklepanje telefona s prstnim vtisom, katero aplikacijo je Apple imenoval TouchID.

Zlata barva 
iPhone lahko v sedmi generaciji (5s) dobite v šampanjec-zlati barvi. Vendar ne pred 20. septembrom in še to v izbranih državah sveta. V Slovenijo bosta iPhone 5S in iPhone 5C prišla predvidoma konec leta.

Cena iPhona 5S in 5C v Sloveniji
V Slovenijo
bodo novi pametni telefoni iz Appla prišli z zakasnitvijo, zato je trenutno vprašljiva tudi cena, a prepričani smo, da se bo cena iPhona 5S gibala okoli 700 evrov, kolikor je cena brez vezave sedanjega iPhona 5.


siemens-vacuumtechnology.jpg Hladilnik, ki ustvari vakuum v zamrzovalnem predalu xperia_tablet_z_xperia_z_group-1189933046.jpg Tablica Sony Xperia Z Aliph-Jawbone-Jambox-in-Color Jambox – majhni in prenosljivi zvočniki poletna_lg-optimus-133945221.jpg LG OPTIMUS G PRO · ·