makis-saumon-avocat-avocado-salmon-sushi-rolls-1-of-1-3
Utrip mesta · kulinarika

Čeprav velja za naše konce suši kot precej eksotična jed, pa na kulinaričnem področju že nekaj časa ne vlada več prav nobena suša, ko gre za ponudbo te delikatese iz riža in surovih rib. Klasična specialiteta japonske kuhinje, ki je v 7. stoletju nastala bolj kot ne iz slučaja, zato vztrajno pridobiva na popularnosti in vse manj je tistih, ki je še niso okusili.

Suši danes ni več omejen zgolj na restavracije, kot je npr. ljubljanska Sushimama, saj je prestop tudi že pragove domače kuhinje. Japonski kanapejčki tako postajajo vse bolj priljubljena alternativa klasičnim prigrizkom, ko se zleknemo v domači kanape in uživamo ob gledanju televizije. Vse večkrat pa riževe zavitke najdemo tudi na zabavah in drugih pogostitvah, ne toliko zato, da bi očarali s kulinarično eksotiko, pač pa ker gre za zdravo, okusno in estetsko privlačno hrano.

PREBERITE ŠE: Recept: Poletni zelenjavni vietnamski zvitki

Če vas sušimanija še ni zajela, potem ne veste kaj zamujate. A brez skrbi. En, dva, tri lahko vse nadoknadite s spodnjo infografiko in čez noč postanete suši mojster.


480466953 Recept: Zdrave veganske kroglice iz mase za piškote Okusna rižotka “Good and Cheap” – kuharska knjiga s katero bomo kuhali zdravo in okusno za 3 evre na dan Ugrizni in nagni Recept: Piškotni kozarčki z mlekom beer Lestvica 20 najboljših piv na svetu na podlagi izuma slovenskega znanstvenika