Vse nas ovira: vročina upočasni naše možgane za 13 odstotkov
V zraku · buzz buzz

Ko nastopi tista ‘ta prava’ peklenska vročina, nam racionalno zataji, naredi nas zaspane, utrujene in pogosto nejevoljne. Sebe pa kar vztrajno prepričujemo, da ni mogoče, da je za to krivo žgoče sonce. Harvardski znanstveniki potrjujejo, da je vročina dejanski ‘krivec’ za upočasnjeno delovanje naših možganov.

Vročina vam ne bo pomagala pri razmišljanju, ugotavljajo v harvardski študiji, v kateri so se ukvarjali z vplivom vročine na možgane. V 12-dnevnem poletnem obdobju leta 2016 je 22 študentov živelo v stavbi s klimatsko napravo, preostalih 22 pa brez klime.

Vsi so morali zjutraj, neposredno po spanju izvesti dva kognitivna testa na svojih telefonih, ki sta merila kognitivno hitrost, zavirajoči nadzor in delovni spomin.

Študenti s klimatsko napravo so neovirano delovali, študenti brez klime pa so imeli za 13,4 odstotka slabši odzivni čas in so za 13,3 odstotka slabše opravili kognitivne teste v primerjavi s študenti, ki so teste reševali ob klimi.
Znanstveniki tako ugotavljajo, da socio-ekonomski dejavniki imajo vpliv na posameznikovo življenje: če ste finančno šibkejši, da bi si privoščili klimo, ima to lahko vpliv na vašo izobraževalno (karierno) pot in rezultate.

boyfriends of instagram Ljudje delijo fotografije fantov, ‘prisiljenih’, da naredijo popolno fotografijo svojega dekleta Najbolj prijetni trenutki med pari ujeti v prikupne ilustracije. Najbolj prijetni trenutki parov, ujeti v prikupne ilustracije Glasnejši so, kot mislimo: miti o introvertiranih ljudeh, ki bolijo Glasnejši so, kot mislimo: laži o introvertiranih ljudeh, ki bolijo shutterstock_687779086 Perzeidi oziroma meteorski dež 2018: noč čarobnih zvezdnih utrinkov · · · ·