shutterstock_696775111
V zraku · buzz buzz

Ste se kdaj spraševali, kakšna je razlika med uspešnimi in neuspešnimi ljudmi? Recept za uspeh je preprostejši, kot ste si verjetno mislili.

Da bo pot do uspeha lažja, je treba najprej odkriti svoje skrite talente, kar ni lahka naloga. Nekateri lahko za to, da ugotovijo, v čem so dobri, porabijo tudi desetletje. Zato je pomembno, da se zavedamo 3 ključnih stvari, ki so pri odkrivanju svojih naravnih talentov zelo pomembne.

Kaj vas je razveseljevalo v otroških letih?

Vzemite si dve minuti in prikličite najlepše spomine iz mladih let. Nato premislite, zakaj so vas določene stvari tako navduševale.

Ali ste v osnovni šoli sloveli kot oseba s timskim duhom, ki je vedno opravila svoj del naloge? Ali pa ste morda uživali v reševanju zapletenih nalog, ki so od vas zahtevale veliko kreativnega mišljenja? Takšne in podobne talente lahko izkoristite na različnih področij in z njimi pridete do zaposlitve, ki vas bo hkrati razveseljevala in prinašala dobro plačilo.

Ob katerih dejavnostih izgubite nadzor nad časom?

Nekatere aktivnosti vas tako prevzamejo, da ob njih kar pozabite na čas. Več ur mine, še preden se tega zaveste.

Pri opravilih, ki jim prepustite svoje misli in telo, po vsej verjetnosti uporabljate svoje naravne talente. Najboljši način, da ugotovite, o katerih talentih je govora, je, da med dejavnostjo pozorno spremljate svoje občutke. Tako boste ugotovili, kaj vam gre najbolje od rok.

Po čem hrepenite?

V današnjem času lahko svoje neizpolnjene želje izkoristite nemudoma. S tem ne odlašajte, saj vas bodo do uspeha pripeljale le stvari, v katerih uživate.

Raziskave v preteklosti so pokazale, da kar 63 % delavcev področje njihovega dela pravzaprav ne zanima. Čeprav se za tem skrivajo številni razlogi, pa je v veliko primerih odločilno dejstvo, da pri delu ne morejo unovčiti svojih talentov.

Ker si verjetno tudi vi ne želite, da bi se počutili ujete v kletki, vam priporočamo, da izberete pot, ki vas bo zares razveseljevala.

Pri vsem skupaj pa se je zelo pomembno tudi zavedati, kaj je tisto kar loči uspešne in neuspešne ljudi. Morda kaj počnemo narobe in se tega niti ne zavedamo?  Morda sledimo napačnim vrednotam?  Izbrali smo šest značilnosti, za katere menimo, da so na poti do uspeha največjega pomena.

1. Uspešni ljudje pozdravljajo spremembe, neuspešni se jih bojijo.

Svet se predvsem zavoljo tehnoloških izboljšav nenehno spreminja. Ključnega pomena je, da se nanje kar se da hitro prilagodite.

2. Uspešni ljudje govorijo o idejah, neuspešni o ljudeh.

Namesto tega, da opravljate druge ljudi, se raje osredotočite na diskusijo o načrtih za prihodnost.

3. Uspešni ljudje sprejemajo odgovornost za svoja dejanja, neuspešni krivijo druge.

Ljudje, ki danes veljajo za uspešne, so imeli tekom svojih karier veliko vzponov in padcev. Krivde ne smete prelagati na druge, pač pa jo morate priznati in se iz napak naučiti nekaj novega.

4. Uspešni ljudje drugim pripisujejo zasluge za uspeh, neuspešni jih vzamejo zase.

Ljudem, ki z vami delajo na projektu, je po končanem delu potrebno dopustiti, da uživajo v uspehu. Tako bodo prejeli dodatno mero motivacije, vi pa se boste izkazali kot dober vodja oziroma sodelavec.

5. Uspešni ljudje drugim privoščijo uspeh, neuspešni ne.

Za uspeh ekipe je potrebno delo vseh njenih članov. Sodelavcem ne smemo metati polen pod noge, pač pa jih vzpodbujati in jim po potrebi tudi pomagati.

6. Uspešni ljudje se neprestano učijo, neuspešni lenarijo.

Nikoli ne boste znali toliko, da bi se lahko nehali učiti. Le na ta način boste namreč rasli kot oseba, strokovnjak in vodja.

Če ste se v omenjenih značilnosti prepoznali, ste na dobri poti do uspeha. Ko boste odkrili svoje skrite talente, bo vaša meja le nebo.


ideje za pustne maske Ideje za pustne maske in kostume v zadnji minuti ideje za pustne kostume Pustovanje: ideje za pustne kostume za pare Nižji moški naj bi bili agresivnejši od višjih, pravi znanost Nižji moški naj bi bili agresivnejši od višjih, pravi znanost christian-dubovan-Y_x747Yshlw-unsplash 8 simpl pravil bogatašev, zaradi katerih so bogati! ·