vulgaris_landskape-web-1024x576
V zraku · dizajn

Vulgaris Woodcut je serija unikatnih (“porednih”) omaric in predalnikov, ki so plod sodelovanja med Nino Koželj ter Manco Kemperl. Pohištvo in pripadajoča uokvirjena grafika so v celoti narejeni ročno, iz slovenskega lesa.

Vulgaris Woodcut je umetniška kolekcija omaric in predalnikov, ki jo ustvarjata vizualna umetnica Nina Koželj ter diplomirana inženirka lesarstva in mizarka Manca Kemperl. Na voljo so štirje predalniki, in sicer Poželenje, ki tematizira krog življenja in naše želje; Lahko noč draga, ki prikazuje širjave sanj; Oprostite, prosim, ki z motivom dojk simbolizira sodobno Artemido; in O volkovih na hrbtu, ki kaže naše strahove in naš zagon.

Kolekcija pohištva Vulgaris je skrbno načrtovana v duhu sodobnega minimalizma, združenega s srednjeveško obrtjo, lesorezom. Predalnik in pripadajoča uokvirjena grafika sta v celoti narejena ročno, iz slovenskega lesa v lesnem ateljeju Vulgaris, v vsaki od omaric pa je približno sto ur dela.

Nina Koželj in Manca Kemperl sta se z umetniško kolekcijo Vulgaris prvič predstavili leta 2018 in doslej prejeli priznanje za top izdelek razstave Čar lesa (2018) v Cankarjevem domu ter Nagrado Top5 na Sejmu pohištva Ambient (2018) na Gospodarskem razstavišču. Oktobra letos sta prejeli nagrado Big SEE wood award 2019 v kategoriji interier in pohištvo.

Umetniške kose iz kolekcije Vulgaris si lahko do 4. novembra ogledate na razstavi Centra inovativnega podjetništva na Trgu republike 2, ki deluje pod okriljem NLB, vsak delavnik med 8. in 16. uro. Če bi želeli kose pohištva naročiti, se oglasite na vulgaris.wood@gmail.com, kjer vam bodo posredovali ceno in datum predvidene dostave.


Lufthansa Upcyling Collection: reciklirani deli letala so postali pohištvo in modni dodatki Lufthansa Upcyling Collection: pohištvo in modni dodatki iz recikliranega letala Top ideje za opremljanje študentske sobe: poceni in moderno Top ideje za opremljanje študentske sobe: poceni in moderno Anthénea: plavajoča luksuzna suita na vodi, ki je kot vesoljska ladja Anthénea: plavajoča luksuzna suita na vodi, ki je kot vesoljska ladja Kolo RE:CYCLE iz recikliranih kapsul Nespresso RE:CYCLE: švedsko kolo, izdelano iz 300 kavnih kapsul · ·