VW BULLI
Utrip mesta · mobilno

Hipijevski VW Bulli se vrača na ceste leta 2022, so sporočili vodilni možje koncerna Volkswagen v okviru razstave starodobnikov in konceptnih vozil v kalifornijskem Pebble Beach Concours d’Elegance. To je avto, ki združuje zgodovino in močno zre v prihodnost, saj bo imel le električni pogon. Nekaj, kar je po godu hipijem nove generacije.

Volkswagen je za predstavitev načrtov za prihodnost VW Bulli izbral Kalifornijo, kjer je originalni Bulli imel največ privržencev. In razkril, da se Bulli na ceste vrača leta 2022. Bulli naj bi po besedah predsednika uprave Volkswagen dr. Herberta Diessa pomenil enega od stebrov prihodnje generacije električnih vozil znamke Volkswagen.

Tako kot pri študiji bo baterija vgrajena v dnu vozila. Zaradi tega in seveda konstrukcije, ki je tipična za električna vozila, pa bo imel ogromno medosno razdaljo in s tem izjemen izkoristek prostora v notranjosti. Tudi zato naj bi v notranjosti ponujal toliko prostora kot dosedanji Volkswagen Transporter. Dolžina avtomobila naj bi znašala skoraj pet metrov (4,94 metra) ter v širino skoraj dva metra, pri tem pa je višina vozila praktično identična širini. Tudi zato lahko pričakujemo, da bo zares nadpovprečno velik.

Med prihodom najstarejšega in najmlajšega, zelo čustveno zasnovanega VW Bullija bo do začetka serijske proizvodnje preteklo več kot sedem desetletij, a I.D. BUZZ ima kljub temu gene daljnega prednika: ponuja maksimalni izkoristek prostora na površini osebnega avtomobila srednjega razreda.

Naprodaj bo tudi I.D. BUZZ CARGO, ki bo sinonim za brezizpustni dostavni promet in bo omogočal visoko avtomatizirano vožnjo, ki predstavlja 3. stopnjo avtomatizacije. To bo idealen koncept električnega Transporterja, predvsem za mestna središča.

Galerija slik: VW Bulli

VW BULLI Odpri galerijo
Volkswagen Transporter T6 / 2015 Volkswagen Transporter (T) – Oče “kombijev” pripravljen na sveže hipije Kombi Žige Pikša ima za seboj pot iz Kalifornije, preurejen pa je v danes legendarno prevozno sredstvo. Surf kombi – Po cestah sveta z edinstvenim kombijem Volkswagen Budd-e CES 2016: Volkswagen Budd-e: sloviti Bulli za 21. stoletje cover-t-cross Volkswagen T-Cross Breeze: crossover prihodnost = zgoraj brez ·