walkcar
V zraku · tehnologija · gadgeti

Japonski inženir je izumil nov način potovanja: transporter, imenovan WalkCar. Majhen, lahek ter na videz popolnoma enostaven za uporabo ter primeren za prenašanje v nahrbtniku, naj bi že v spomladi 2016 prevažal prve potnike.

Šestindvajsetletni Kuniako Saito in njegova ekipa na Cocoa Motors so pred kratkim predstavili transporter WalkCar, “avto iz nahrbtnika”, ki ga poganja litijeva baterija. WalkCar je velikosti prenosnega računalnika ter spominja bolj na rolko, kot pa na avto.
Vitek WalkCar je narejen iz aluminija ter tehta nekje med dvema in tremi kilogrami, odvisno od tega ali je to različica za uporabo zunaj ali znotraj. Doseže lahko hitrost desetih kilometrov na uro ter razdaljo dvanajstih kilometrov (po tem, ko smo ga polnili tri ure).
Od transporterja WalkCar se pričakuje tudi, da bo z lahkoto pomagal potiskati invalidske vozičke. Lahka aluminijasta plošča je namreč močnejša kot izgleda ter lahko prenese obremenitev do 120 kilogramov.

PREBERITE ŠE: Slide – Lexusova lebdeča deska, ki uresničuje napoved filma Nazaj v prihodnost

WalkCar bi naj bil med drugim tudi sila preprost za vožnjo. Ko stopimo nanj, se samodejno zažene. Ko odskočimo, se ustavi. Če želimo spremeniti smer, v željeno smer preusmerimo svojo težo. In najboljše? Ni potrebe, da bi nas skrbelo za parkirni prostor. WalkCar lahko namreč brez skrbi shranimo v nahrbtnik.
Svojo različico si bomo lahko rezervirali jeseni na portalu za množično sofinanciranje Kickstarter. Futurističen avto bi naj stal okoli 730 evrov. Dostava pa se bo začela spomladi 2016.

Trefecta DRT je e-kolo za sladokusce Trefecta DRT: pobalinsko e-kolo za geeke iz prihodnosti Namizna naprava Saent Pametna naprava Saent – ključ do večje produktivnosti Polnilna postaja WATCHme Polnilna postaja WATCHme – ”pošast iz omare” za uro Apple Watch Ročni polnilec Crank Monkey Crank Monkey – ročni polnilec za mobilne naprave z doživljenjsko garancijo · ·