Wineist
Utrip mesta · kulinarika

Wineist je vinska izkušnja, ki pripelje vsak mesec na dom šest različnih vrhunskih vin, ki jih povezuje izbrana tematika.

Slovenski startup OOSM je pred kratkim predstavil projekt Wineist, ki so ga opisali takole: ”Wineist je član gibanja Wineism – ere vina – je vinski navdušenec, entuziast in ljubitelj vina. Poznavalec ali amater, brez predsodkov.”

Wineist deluje po zgledu iz tujine in vsak mesec v lično škatlo zapakira šest mini stekleničk (po 0,5 dcl) vrhunskih vin in jih neposredno iz vinskih kleti pripelje na dom. Vina izberejo vinski poznavalci in somelierji, ki prihajajo z uglednih izobraževalnih in raziskovalnih inštitucij v Ljubljani, na Dunaju in v Münchnu. Strokovnjaki vsak mesec izberejo tematiko, znotraj nje pa pripravijo paket novih vin z vsega sveta, vsako nosi svojo zgodbo in vsako vino je izbrano z razlogom. Nekatera so klasična, druga povsem zanimiva, med njimi lahko najdemo tudi modro ali oranžno vino. Zraven vsake pošiljke je priložena brošura z informacijami o posameznem vinu in opisom degustiranja. Če nam kakšno vino posebej odgovarja, ga lahko Wineist dostavi tudi večjo količino.

WineistOdpri galerijo

V sodobnem delovnem tempu, ko je vikendov čisto premalo, teden pa je že v nedeljo povsem zasut z obveznostmi, pač ne gre prav pogosto hoditi po vinskih kleteh in okušati novih vin. Predvsem zato se Wineist sliši kot dobrodošla ideja, tako za vinske poznavalce, kot za tiste, ki se s kulturo pitja vina šele spoznavajo. Vinsko avanturo lahko naročimo kar iz naslonjača, mesečna pošiljka pa stane cent manj kot trideset evrov.

Wineist je čudovit razlog za druženje. Ker se vino pije v družbi in ker je vedno zabavno raziskovati, okušati in uživati v novih okusih.

milkshake za 500 dolarjev Milkshake za 500 dolarjev Najboljše vino najboljša vina 20 najboljših vin letošnjega leta Specialiteta: Polži Dnevi polžjih specialitet v konobi in enoteki Zenon city chef - decembrsko razvajanje Vabilo: Kuharska akademija – City CHEF – Decembrsko razvajanje · · ·