Janja Videc - Witches Lookbook
Utrip mesta · moda · ženska moda

Skozi kolekcijo Witches lookbook slovenska modna oblikovalka Janja Videc išče svoj odnos do arhetipske podobe divje ženske, čarovnice, ki je zaradi zgodovinskih dejstev v psihi sodobne ženske pogosto globoko zakopana. Njeno raziskovanje, ki na osebni ravni še vedno traja, se je manifestiralo skozi zgodbo o sodobni ženski, arhetipski čarovnici, ki v zunanjem svetu živi čisto običajno življenje sredi kaotičnega velemesta, hkrati pa prebiva v svojem notranjem svetu, sredi gozda, kjer vladajo povsem drugačne zakonitosti.

V prvem svetu vse temelji na ravni oblike in je resnično zgolj to, kar je vidno očem, zato silhuete, kot najbolj vizualno izpostavljen element kolekcije, posnemajo geometrične oblike urbane arhitekture. V drugem svetu se resničnost odslikava skozi čute, zaznave, dotike in intuicijo. V tem svetu ne mislimo, ampak izkušamo, kar se skozi kolekcijo Witches lookbook slovenske modne oblikovalke Janje Videc izraža v močno poudarjenih teksturah, kaširanju kontrastnih materialov, ki posnemajo strukture lubja, in kakovostnih naravnih materialih, kot so svila, bombaž, volna in juta, ki se zlijejo s telesom in ga ne omejujejo.

PREBERITE ŠE: Modni trendi 2015: Letošnja jesen bo v znaku semiša

Kolekcija ni sezonsko definirana, ne upošteva modnih smernic in se ne opredeljuje glede namembnosti ali ciljne skupine. Kot je značilno za vse oblikovalkine kolekcije, je bil tudi tokrat njen namen ustvariti oblačila, ki niso namenjena zgolj določeni sezoni, temveč vsaki individualni posameznici. S tem namenom je izhajala iz klasične estetike, ki ji je dodala svoj osebni pečat ter izbrala monokromatične barve, ki ne kričijo po pozornosti, temveč poudarjajo subtilno lepoto.

Janja Videc - Witches LookbookOdpri galerijo
PicMonkey Collage Trend: obrazni nakit, ki razpolovi obraz #dionlee Nina Šušnjara Slovenska modna oblikovalka Nina Šušnjara s kolekcijo Kardia navdušila v New Yorku 7f72dca1bda6c824e5888c57b6a5ed49 6 modnih trendov, ki za naše zdravje niso priporočljivi Balmain x H&M Balmain x H&M – Najtežje pričakovano modno sodelovanje leta