Ženska moda z Woodstocka
Utrip mesta · moda · ženska moda

Woodstock, ki je trajal od 15. do 18. avgusta 1969, že dolgo velja za veliko več kot zgolj glasbeni festival. Začel se je kot rockovski koncert na prostem, končal pa kot simbol celotne generacije. Med drugim je začrtal modne smernice, ki se jih držimo še danes, in ta slikovni material deklet Woodstocka je živ dokaz vpliva na sodobno kulturo.

Woodstock spada med 50 dogodkov v svetu rock’n’rolla, ki so spremenili zgodovino. Bil je utelešenje sanj o ljubezni, rasni enakosti in miru, o katerih so sanjali mladi v časih, ko je divjala vietnamska vojna in ko so bili rasni konflikti in pomanjkanje del vsakdana. To je bil eden najznamenitejših glasbenih dogodkov v zgodovini, a kot je pustil globok pečat v svetu glasbe, je pustil neizbrisljiv pečat tudi v modi, oral ledino z goloto in položil temelje številnim današnjim modnim smernicam. Ne verjamete? Oglejte si redko videne fotografije deklet Woodstocka in vaš skepticizem bo hitro uplahnil.

PREBERITE ŠE: Najbolj nenavadni ženski čevlji na svetu

Pisani etno vzorci,  hlače na trapez, hipijevske fluidne silhuete, velika sončna očala, čevlji z debelimi podplati, ročna dela, spletanje kitk … Kot boste videli, ženski modni slog iz Woodstocka ni nikoli zares odšel, prej je bil oče ali pa dedek številnim modnih trendov današnjega časa.

Ženska moda z WoodstockaOdpri galerijo
Najbolj nenavadni ženski čevlji na svetu Najbolj nenavadni ženski čevlji na svetu Zara Gymwear Zara GYMWEAR 2016: športna kolekcija za aktivne punce PicMonkey Collage Ženske kopalke 2016: modne ženske kopalke za letošnje leto mango3-1024x768 Mango – Ljubljana – končno odprta tudi druga trgovina v Sloveniji