Workhorse SureFly
Utrip mesta · mobilno

Če še niste opazili, se je tekma za prvi, avtomobilu podobni leteči primerek, ravnokar končala. Podjetje Workhorse je namreč s svojim osebnim dronom SureFly poseglo tako v svet avtomobilov, transporta in helikopterjev. S tem pa se je začela dirka, ki bo na novo definirala mobilnost v prihodnosti.

Workhorse predstavlja osebni dron SureFly, ki bo na novo definiral transport v urbanem okolju. Ima dva sedeža, z njim pa bodo opravki v mestu postali še hitrejši in enostavnejši. Namenjen je pilotu in potniku ali pilotu in tovoru. Zavoljo materiala iz karbonskih vlaken je celotna konstrukcija sila lahka in tehta zgolj 499 kilogramov, obremenimo pa ga lahko še z dodatnimi 180 kilogrami. Dron uporablja 8 propelerjev, ki so prav tako narejeni iz karbonskih vlaken. Za njihov pogon skrbi bencinski motor, ki dovaja potrebno energijo električnima generatorjem, ta dva pa nato priskrbita električno energijo, potrebno za poganjanje propelerjev. Če pride do okvare motorja, sta na voljo dva paketa baterij, vsak z močjo 7,5 kWh. Z njuno pomočjo je omogočenih 5 minut leta, kar je dovolj za varen pristanek. Če pa bi šlo za res skrajne okoliščine, je na voljo tudi padalo.

Maksimalna hitrost, ki jo dron doseže, je 112 km/h, s polnim tankom goriva pa omogočena uro letenja. Maksimalna višina, ki jo dron zmore, je 1912 metrov. Proizvajalec zatrjuje, da je letenje z njih preprosto, saj za vse potrebno poskrbijo napredna elektronika in računalniki. Medtem ko je SureFly namenjen osvajanju neba, na srečo tega ne moremo trditi  za njegovo ceno. Slednja ne bo presegala 200.000 dolarjev, kar je za tako posebno letečo stvar pravzaprav zanimiva cena. Potrebnega bo še nekaj malega dela z infrastrukturo, pristajalnimi ploščadmi, zakoni in podobno, potem pa se bomo že lahko nadejali prvih letečih čudes v mestnih središčih.

Galerija slik: Workhorse SureFly

Workhorse SureFlyOdpri galerijo
60 let Fiata 500 Vse najboljše, fičko! K1 Kolo, ustvarjeno s pomočjo glasbenih velikanov Kraftwerk BMW M3 Jordan BMW M3 Jordan: združitev dveh legend IMG_9517i Jaguar in Land Rover se predstavita · ·