19886006-10213444084878007-1426873014-o
V zraku · tehnologija · gadgeti · Utrip mesta · zdravje & lepota

Nihče si ne želi, da bi se kadarkoli znašel v življenje ogrožajoči situaciji, pa vendar so velikokrat neizbežne, in takrat je dobro, da se znamo hitro in pravilno odzvati. Tečaje prve pomoči smo dali skozi, a tega je že davno in večino postopkov smo najbrž pozabili. No, že če vemo, katero številko poklicati v urgentnem primeru, je nekaj. A kot kaže, bomo zdaj imeli na voljo tudi zapestnico, ki nam bo v pomoč.

Wrixo, kot so zapestnico poimenovali, je bila mišljena kot pomoč starejšim in otrokom, ki v takšnih situacijah velikokrat nimajo dovolj informacij o svojem zdravstvenem stanju. Prek Wrixa bo reševalec zdaj lahko takoj prebral poškodovančevo kartoteko in hitreje ukrepal. V zapestnici je vgrajen čip NFC, ki hrani vse vaše zdravstvene podatke. Reševalec se prek mobilnega telefona z dotikom poveže z zapestnico in na svoji napravi prebere vse potrebne podatke, kot so alergije, tip krvi, dedne bolezni in podobna stanja. Tudi vsi predpisani recepti in rentgenske oz. MRI-slike jim bodo na voljo.

Vse informacije se hranijo v oblaku in le z vašim vabilom lahko do njih prek PIN-kode dostopa določeno zdravniško osebje. Wrixo je vodoodporna in ne potrebuje baterije. Cena za paket Wrixo, ki poleg zapestnice vsebuje še podporo iCloud Standard Edition, je 17,50 evra.
PREBERITE ŠE: LVL – PRVA ZAPESTNICA, KI MERI RAVEN (DE)HIDRACIJE TELESA

Galerija slik: Zapestnica Wrixo

Vgrajen ima NFCOdpri galerijo
Ambient-Shot5_1512-x-1008_RGB_teaser-1316x878 Nova Leica TL2: lepotica brez primere template-sivina Dell Latitude 7285: prvi prenosnik z brezžičnim polnjenjem Ščetka Amabrush Ščetka, s katero boste v desetih sekundah očistili zobe Zvočnik People People, prozoren zvočnik Zvočnik People People: prozoren zvočnik, ki bo vzbujal pozornost · · ·