Bled najboljša športno-turistična destinacija 2016
Utrip mesta · destinacija

Bled je bil na vodilni turistični borzi World Travel Market (WTM 2016) v Londonu razglašen za najboljši športni kraj na svetu (Sport Tourism Town 2016), v kategoriji Global Sport Tourism Impact Award, ki je bila letos podeljena prvič in je nekakšen turistični ekvivalent oskarju za najboljši film, pa se je Slovenija uvrstila med štiri finaliste. Na sejmu se Slovenija predstavlja kot športna in zelena prestolnica, tokratna ambasadorja naše turistične ponudbe pa sta smučarka Tina Maze in veslač Luka Špik.

V Londonu te dni poteka globalna turistična borza World Travel Market (WTM 2016), Bled pa je poskrbel, da se Slovenija od tam ne vrača praznih rok. Gorenjski biser je namreč prejel priznanje Sport Tourism Town 2016, nagrado za najboljši športno-turistični kraj na svetu za leto 2016, medtem ko se je naša druga predstavnica, Kranjska Gora, med petimi finalisti zavihtela na odlično tretje mesto tega uglednega tekmovanja.

PREBERITE ŠE: To so top destinacije za tiste, ki se višine ne bojite!

Slovenijo, ki je postala finalistka letos prvič podeljenega priznanja Global Sport Tourism Impact Award, sta poleg 23 turističnih podjetij na sejmu zastopala in predstavljala Tina Maze in Luka Špik.

V Londonu so sicer podelili devet različnih priznanj v kategoriji športnega turizma.

Galerija  Bled je z razlogom postal najboljši športno-turistični kraj na svetu:

Bled ponuja supanje.Odpri galerijo
Grobnica z avtomobili V Neapeljski ‘grobnici’ namesto ljudji pokopani avtomobili Mount Everest, Nepal To so top destinacije za tiste, ki se višine ne bojite! Blejsko drsališče z razgledom Blejsko drsališče z razgledom 2016/2017 – najbolj romantično drsališče na svetu odpira vrata Fontana vina v Italiji Italija bogatejša za brezplačno fontano vina! · · · · ·