2163cc-confederate-x132-hellcat-speedster-yours-for-65000-photo-gallery_3
Utrip mesta · mobilno

Confederatov X132 hellcat speedster je motocikel presežkov. Tako glede mer in proporcev, kakor tudi nastopaškosti in uporabi naprednih materialov. Presežki pa so tudi pri ceni in količinah, saj bodo naprednega mišičnjaka izdelali v le 65 primerki, cena zanj pa bo ravno toliko ameriških tisočakov ali slabih 50 tisoč evrov.

V primeru X132 hellcat speedster motocikla kamorkoli pogledaš vidiš karbonska vlakna in matiran aluminij. Slednjega najdemo tako pri cevnem okviru kot tudi krmilu tega monstruma, karbonska vlakna pa so sestavni del rezervoarja motorja, sedeža, blatnikov, koles in še marsičesa.

S tem so težo mišičnjaka ohranili na zmerni ravni, saj je 500 funtov ali 227 kilogramov kolikor pokaže jezik na tehtnici za tak motocikel presenetljivo malo. Posebnost pa predstavlja tudi izpušni sistem, katerega cevi so oblikovane tako, da proizvajajo čim bolj gromek bas.

PREBERITE ŠE: Indian scout – Novi motoristični indijanec po skoraj 70 letih premora

Velik poudarek je bil tudi na podrobnostih kakršni so retro oblikovan okrogel žaromet v tehnologiji LED diod, centralno postavljen blažilnik in samosvoja zadnja nihajna roka, glave pa zna obračati tudi zadnje kolo enormnih dimenzij, postavljeno na 18 palčna karbonska platišča. Piko na i pa pomeni “lebdeče” nad zadnjo kolo postavljen okvir registrske tablice, ki pa si jo bo marsikdo rajši pospravil pod usnjen traktorski sedež.

Za pogon skrbi značilen v-twin motor prostornine 2,2 litra, ki proizvede 121 KM in 140 Nm navora, bolj kot moč pa sta pomembna zvok in izgled tega lepotca.

Če ste že praktično štartali na splet preveriti kje lahko kupite tega mišičnjaka, naj vam povemo, da boste morali zanj kar pohiteti, saj ga bodo izdelali v le 65 primerkih, ravno toliko ameriških tisočakov pa boste morali biti pripravljeni odšteti zanj oziroma 48.570 evrov.

Odpri galerijo
Screen Shot 2014-08-18 at 13.38.08 Dainese D-air – Airbag za motoriste 1472576615727400681 Kia sorento – Tretja generacija korejskega suva še bolj prestižna in nastopaška indian-scout Indian scout – Novi motoristični indijanec po skoraj 70 letih premora 2015-Dodge-Charger-Hellcat-SRT-29 Dodge charger SRT hellcat – najhitrejša serijska limuzina vseh časov