mi-mix-3-design
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Klik-klik. Kako fino je bilo pred desetletjem preganjati dolgčas z odpiranjem in zapiranjem drsnega telefona. Zdaj se to vrača pri novem »polnozaslonskem« modelu pametnega telefona Xiaomi Mi Mix 3.

Proizvajalci že nekaj let iščejo način, kako sprednjo stran telefon čim bolj sprostiti in jo nameniti zaslonu. Zato imamo zareze, izskočne selfijevske fotoaparate in tako naprej. Najnovejši poskus je obuditev »sliderja«, saj je  Xiaomi Mi Mix 3 razdeljen na dve polovici in tako bo uporabnik sprednjo potegnil navzdol, da se bo prikazal fotoaparat (in sistem neposredno skočil v aplikacijo za fotkanje).

Mehanizmu pa pomagajo magneti, da gre vse skupaj vedno lepo na svoje mesto. Menda so ga stestirali za 300 tisoč premikov.

Zaradi tega zaslon z diagonalo 6,4 palca zaseda kar 93 odstotkov sprednje strani telefona. Čeprav je treba povedati, da je Xiaomi ta podatek v preteklosti že zlorabljal. Zadaj je dvojni fotoaparat z različnima goriščnicama, znotraj pa Snapdragon 845 in 6, 8 ali kar 10 GB pomnilnika. Osnovna shramba obsega 128 GB, baterija s 3200 mAh ni ravno velika, podprto pa je brezžično polnjenje in polnilnik zanj bo, tako pravijo, priložen.


galaxy-note9_camera_front_bg_img Samsung Galaxy Note9: samo presežniki so dovolj dobri huawei-mate-20-pro Družina Huawei Mate 20: vrh rezerviran le za najboljše Untitled-1honor8x Honor 8X: vrhunski občutki za drobiž samsung-a9 Samsung Galaxy A9: s štirimi kamerami pokrije vse fotografske priložnosti · · ·