Konceptni pametni telefon Xiaomi Mi Mix Alpha
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Xiaomi Mi Mix Alpha je pametni telefon, pri katerem ne veš zares, kje se zaslon začne in kje konča.

Medtem ko nekateri znani proizvajalci pametnih telefonov po zelo varni poti postopoma zmanjšujejo robove zaslona in dokaj neuspešno skrivajo selfie kamero, se kar na enkrat pojavi Xiaomi in položi vse karte na mizo. Njihovi modeli Mi Mix so že od začetka znali pokazati, kaj vse je mogoče iz pametnega telefona narediti, a le če si dovolj drzen. In noben model do zdaj še ni bil tako drzen kot Xiaomi Mi Mix Alpha.

Gre namreč za telefon, ki je skoraj v celoti ovit v zaslon. Tega na zadnji strani prekine le ozek modul s kamerami. Posebej za ta model so ustvarili tudi uporabniški vmesnik, ki dobro izkoristi nove fizične karakteristike telefona. Selfie kamere ni, zato se za vse fotografije uporabi kar glavno kamero zadaj. Ta se pohvali z novim senzorjem ločljivosti 108 megapikslov, ki je bil razvit v sodelovanju s Samsungom.

Tudi sam telefon ni pretirano skromen. Procesor Snapdragon 855+, 12 GB delovnega pomnilnika, 512 GB spomina, 5G povezljivost, hitro polnjenje pri 40 W ter baterija kapacitete 4050mAh. Skratka, prava zverina od telefona. Nadvse privlačen (in zelo verjetno nadvse krhek) izdelek je sicer trenutno ožigosan le še kot koncept, zato masovne proizvodnje ne bo doživel. Kar pa ne pomeni, da ga ne bodo izdelali v omejeni seriji. Decembra letos bo naprodaj za preračunanih 2.550 evrov.


Huawei Mate 30 Pro Huawei Mate 30 Pro: drugačen Android, kot smo ga navajeni Nokia 800 Tough Nokia 800 Tough: telefon, ki preživi vse cover-lg-g8x LG G8X ThinQ: odgovor na željo po dveh zaslonih samsung-has-launched-its-5g-phone-in-korea-but-it-might-take-a-while-longer-before-it-makes-it-to-t Najboljši pametni telefoni 5G (2019) · ·