1000-500-citymagazine-cover
Utrip mesta · mobilno

Tokijski avtomobilski šov je kot nalašč za predstavitev novih modelov in dosežkov v avtomobilski in motoindustriji. Yamaha bo predstavila konceptni motocikel MOTOROiD, ki s pomočjo umetne inteligence sodeluje s svojim voznikom. In ne samo to, že sama oblika je tako futuristična, da si še ustvarjalci znanstvene fantastike ne bi mogli izmisliti česa takega.

Yamahin MOTOROiD koncept ponuja pogled v prihodnost, kjer bo pametna tehnologija človeku olajšala delo in življenje. Pri Yamahi želijo vozniku ponuditi “kando”, kar v japonskem jeziku pomeni koncept globokega duhovnega navdiha in zadovoljstva. MOTOROiD je s pomočjo umetne inteligence sposoben prepoznati voznika in se do njega vesti kot živo bitje. Na sliki je razvidno, da koncept poganja električna energija, ki je shranjena v valjastih posodah pod motorjem. Baterije še poudarijo športno naravnano podobo motocikla. Z izdelavo takih prototipnih projektov namerava Yamaha v svoje motocikle uvesti tudi veliko inovativne tehnologije.

PREBERITE ŠE: HONDIN NOVI E-MOTOCIKEL STOJI KAR SAM!

Galerija slik: Yamaha MOTOROiD

Yamaha MOTOROiDOdpri galerijo

1000-500-citymagazine-cover Toyota TJ Cruiser Concept: kombi in SUV v enem Vespa Chopper Kakšna bi bila legendarna Vespa, če bi lahko bila katerikoli motor? Aston Martin BD11 Volante Aston Martin BD11 Volante: nared bo ravno ob pravem času Polestar 1 Coupe Volvo Polestar 1 Coupe: Volvov hibridni športnik · · · ·