Yamaha Niken
Utrip mesta · mobilno

Motorna kolesa s tremi kolesi so v zadnjem času vedno bolj popularna, saj lahko nekatere izmed njih vozimo tudi z izpitom B kategorije. Svoj kos pogače si bo med temi motornimi kolesi odrezala tudi Yamaha s svojim trikolesnikom Niken.

Yamaha Niken sodi v skupino motornih koles, ki ga pri Yamahi imenujejo Leaning Multi-Wheeler. Gre za motorno kolo, ki je opremljeno s tehnološko naprednim sistemom, ki zagotavlja večjo stabilnost v ovinkih in zmanjšuje posledice neravne podlage. Po slovenski zakonodaji lahko določeni tip trikolesnega motornega kolesa vozimo z vozniškim dovoljenjem kategorije B. Kako bo to pri Nikenu, še ni znano, saj se v parametre upošteva tako moč motorja kot tudi dimenzije motornega kolesa.

Podatki o motorju še niso znani, po govoricah pa naj bi Nikena poganjal vodno hlajeni štirivaljni in štiritaktni DOHC, ki ga najdemo tudi v priljubljeni Yamahi MT-09-847 cc. Ta ima 115 konjskih moči, in če bo Yamaha Niken prišel vsaj blizu tej moči, bo pošteno osmešil ostale trikolesne tekmece. Yamaha Niken bo dobrodošla pridobitev na trgu motornih koles, saj se povečuje število starejših motoristov, ki imajo občasno težave z ravnotežjem, prav ravno tako se povečuje delež motoristk, ki svoje prve korake naredijo s trikolesnimi skuterji. Poleg tega je trikolesnik primerna rešitev za vedno bolj nagnetena mestna središča.

PREBERITE ŠE: YAMAHA MOTOROID: MOTORNO KOLO, KOT GA ŠE NISTE VIDELI

Galerija slik: Yamaha Niken

Yamaha NikenOdpri galerijo

Apollo Intensa Emocione: hiperdirkalnik, ki zagotovo vzbudi čustva. Apollo Intensa Emocione: hiperdirkalnik, ki zagotovo vzbudi čustva Performance Pack Level 2: ko običajni Ford Mustang GT ni dovolj. Performance Pack Level 2: ko običajni Ford Mustang GT ni dovolj Mazda Vision Coupe: Mazdin najnovejši koncept Mazda Vision Coupe: Mazdin najnovejši koncept Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition: prava paša za oči · · · ·