pes1
Utrip mesta · mobilno

V letu 2015 se bo med ponudnike električnih motociklov vpisala tudi Yamaha in sicer z izredno lahkima in agilnima PES1 in PED1.

Trg električnih motociklov je še vedno v povojih, kmalu pa naj bi nanj uradno stopil tudi ena najbolj pomembnih znamk motoindustrije Yamaha.

Japonski proizvajalec je lani jeseni na salonu v Tokiu že predstavil dve študiji cestnega in enduro motocikla, ki naj bi na ceste zapeljali tekom prihodnjega leta.

PES1 ali passion electric street 1 je moderno oblikovan cestni motocikel tipa naked bike, ki ga zaradi izredno nizke teže (vsega 100 kilogramov) odlikuje izredna vodljivost, zaradi električnega motorja, ki ima ves navor na voljo že od 0 vrtljajev dalje pa tudi izredna poskočnost.
Enduro različica PED1 ali passion electric dirt 1, bo od svojega cestnega bratca še nekoliko lažja, saj bo tehtala le 85 kilogramov.

Odpri galerijo
cover-5-tehnologij-ki-bodo-spremenile-nacin-voznje Pet tehnologij, ki bodo spremenile način kako vozimo can-am-outlander-6x6-atv Outlander 6×6 – šestkolesnik za največje terenske podvige cover-bmw-serija-7 BMW in njegova vizija prihodnosti limuzine višjega razreda cover_peugeot Peugeot 308 SW – karavan za družinske očete · · ·