yotel
Nerazvrščeno

Yotel je pred časom naznanil, da se s 600 kabinami seli še v Singapur. Pričakujemo ga lahko leta 2018.

Yotel je zanimiv koncept hotela, ki je bil sprva zasnovan kot letališki hotel, v zadnjih letih pa se širi tudi izven letališč. Gre za zelo mini sobice, pravzaprav kabine, ki pa ponujajo posamezniku prav vse, kar potrebuje.

Gre za idejo Simona Woodroffa, ki je želel ustvariti udobje luksuznega hotela za sprejemljivo ceno. Navdih je črpal iz japonskih mini hotelskih kapsul. Simonova ideja se je zdela zanimiva Geraldu Greenu in nastal je Yotel. Najbolj zanimiva od vsega je lokacija. Yotel je namreč hotel na letališču. Pa ne v neposredni bližini letališča, ampak prav na terminalu, le nekaj korakov hoje od letala. Na letališčih ima Yotel tri vrste kabin, ki jih lahko najamemo za najmanj štiri ure. Prva dva Yotela sta se odprla že leta 2007 v Londonu, na Heathrowu in na Gatwicku, leto kasneje pa še na amsterdamskem letališču.

Gre za majhne, a udobne sobe, pravzaprav kabine, ki imajo udobno posteljo, ki se s pritiskom na gumb spremeni v kavč. Prostor je funkcionalno in fleksibilno oblikovan ter kot tak zadovolji posameznikove potrebe po tem, da se sprosti, relaksira, osveži, poveže in naspi. Vse sobe imajo brezžično povezavo, popolno opremljeno kopalnico in televizijo. Yotel rezerviramo preko spleta, prijavimo pa se preko letališkega interaktivnega multimedijskega kioska.

Po Yotelu na letališču v Amsterdamu bi pričakovali novo letališko lokacijo, a Yotel je zavil v drugo smer in v letu 2011 odprl hotel v New Yorku. Pa ne na letališču, temveč kar v mestu. Ideja se, če dobro pomislimo, zdi logična za natrpana mesta. S samem centru, dve ulice zahodno do Times Squara se torej nahajajo kabine, ki pa so za 30% večje kot na letališču z malce več luksuza. Lahko izbiramo med različnimi tipi, od kabin z dvojno ali kraljevo posteljo, do vogalnih kabin z več okenskimi površinami, najbolj luksuzne različice imajo teraso in celo zunanji jacuzzi. Njujorški Yotel je izjemno zaživel in je prostor stalnega urbanega dogajanja. Ob maratonu v mestu so v hotelu nudili brezplačne masaže tekačem, je prostor za pop-up trgovinice, do konca novembra si lahko tu ogledamo še barvito inštalacijo Zacha Hymana tritisočih barvitih plastičnih kroglic …

Očitno Yotel v mestu deluje. Celo tako, da bo naslednji projekt prav tako v mestu. Kot so oznanili v letošnjem poletju se pripravlja Yotel v epicentru Singapurja s 600 kabinami, luč sveta naj bi ugledal leta 2018.

· · ·