YouTube TV
V zraku · tehnologija

Spletni videoportal YouTube si je za naslednjo žrtev izbral klasično televizijo. Uvaja namreč naročniški paket televizijskih programov, s čimer bo neposredno konkuriral tradicionalnim ponudnikom kabelske, satelitske in internetne televizije.

So kabelski in satelitski televiziji šteti dnevi? YouTube namreč vpeljuje pretočno televizijsko storitev YouTube TV, s katero meri na mlajše uporabnike, ki do televizijskih programov ne želijo dostopa na klasičen način. Storitev bodo vpeljali v naslednjih mesecih (točen datum izida še ni znan), sprva v ZDA. Na YouTube TV bodo lahko uporabniki spremljali programe, kot so CBS, ABC, NBC in NBC (za 35 ameriških dolarjev mesečne naročnine bo uporabnikom skupaj na voljo okoli 40 programov), do njih pa bodo lahko dostopali s katerekoli naprave s spletno povezavo.

PREBERITE ŠE: Kolumna: Je televizija postala radio? oziroma Medijski ‘gangbang’ milenijcev

Storitev bo omogočala tudi snemanje oddaj za poznejši ogled, ravno tako bodo dostopne vsebine drugih uporabnikov. S tem bo YouTube neposredno konkuriral tradicionalnim ponudnikom plačljivih paketov televizijskih programov. Tudi YouTube TV pa ni popoln, saj na seznamu manjka (še) kopica priljubljenih programov, kot so CNN, TNT, Showtime, HBO ipd.

2-v-1 prenosni računalnik Porsche Design Book One MWC 2017: Porsche Design Book One – po hibridnih avtomobilih še hibridni prenosnik Steve Jobs, Macintosh in Seiko Seiko obuja ročno uro, ki jo je slavno naredil Steve Jobs Gramofon Wheel Wheel: Fixie med gramofoni, ki ga lahko postavite tudi pokonci Pametna ura Huawei Watch 2 MWC 2017: Huawei Watch 2 je razlog, da se boste zaljubili v pametne ure · · ·