Hipsterji, čas je, da se poslovite od brade.
Utrip mesta · moda · moška moda

Z vznikom yuccijev, to je mladih urbanih kreativcev, se je še poglobila ”kriza” hipsterjev, saj generacija Y zdaj bolj teži k sofisticiranemu videzu. Košate brade so passé, kar je hud udarec za hipstersko kulturo, saj je bila prav ta eden njenih zaščitnih znakov. Post-adolescenčni uporniški duh, ki se zrcali v poraščenosti obraza, torej bije plat zvona. Brada, nekoč simbol možatosti, je zdaj iz mode in za tem tiči razumen razlog.

Košate brade so preživete. To je na lastnem primeru razjasnil Joel Alexander, model in modni bloger, ki je po dveh letih dlakastega izobilja na obrazu ugotovil, da mu brada ne pomaga pri njegovi karieri. Prej ga omejuje. Njegov agent mu je dejal, da ga modne hiše ne najemajo prav zaradi brade. Tega več ne iščejo, mu je pribil. V vmesnem času si je na Instagramu, kjer je profil ustvaril dve leti nazaj, torej na vrhuncu ”bradomanije”, zavoljo številnih modnih kampanj (za True Religion, Silver Jeans, Alternative Apparel,…) nabral številne sledilce.

A število je, potem ko se je brade znebil, drastično upadlo. Kot golobrad na fotografiji je imel čez noč osem tisoč sledilcev manj. Zdaj jih odvaja od svojega videza z otroškimi koraki. Danes poraščenega modela sicer ni več lahko najti.

PREBERITE ŠE: To je 6 najbolj trendi moških brad 2015

Biti hipster (je) pomeni(lo), da se požvižgaš na korporativno kulturo. Sedaj pa vidimo, da novi ”milenijci”, t.i. yucciji, delajo v netradicionalnih okoljih, kjer na delovnem mestu nosijo kar jim srce poželi in se na ta način svobodno izražajo.

Yuccie - Young Urban Creative

Svoje je k trendu brez brad pristavila tudi sodobna tehnologija. Sveže, minimalistično in čisto. Brada tu zato nima mesta. Jeff Laub, soustanovitelj znamke za nego telesa Blinde Barber, pravi, da nega, predvsem kože, doživlja neke vrste renesanso, sploh zdaj, ko smo se znebili termina metroseksualci. Moški namreč postajajo bolj samozavestni kar se tiče skrbi za podobo, ker to zdaj več ne pomeni toliko tveganja za izgubo podobe moškosti in možatosti.

cover-tipi-brad To je 6 najbolj trendi moških brad 2015 Mišičasti kostim Muscle Suit Kako do mišičastega telesa brez vadbe? cover-moske-frizure-2015-2 To je 6 najbolj trendi moških frizur 2015 Ikonične poročne obleke Ikonične poročne obleke slavnih nevest · · ·