erik-lucatero-543541-unsplash
V zraku · tehnologija · aplikacije - app

Obvestilo o tem, da na vašem telefonu zmanjkuje prostora za shranjevanje, je zelo nadležno. Če tako menite tudi vi, je čas za spremembe. Z nekaj triki boste prihranili veliko količino prostora na spominski kartici, ki ga po nepotrebnem zasedajo aplikacije.

Instagram Lite je nova različica priljubljene aplikacije, ki je posebna predvsem zato, ker njena velikost ne presega 1 MB. Kljub temu omogoča uporabo osnovnih orodij družbenega omrežja. V primerjavi z izvirno aplikacijo nima nekaterih funkcij, ki jih je Instagram pridobil v zadnjem času.

Aplikacija bo na napravah zasedla le 573 KB prostora. Njeni uporabniki bodo lahko objavljali fotografije in jih s pomočjo filtrov preuredili. Prav tako bo mogoče deliti Instagramove zgodbe (Stories), opremljene z besedilom, ne pa tudi z animacijami. Na voljo bo tudi zavihek Explore.

Instagram Lite ne ponuja možnosti komuniciranja prek zasebnih sporočil in objavljanja videoposnetkov. Za lansiranje ‘lažje’ različice so poskrbeli tudi pri Facebooku, ki je sicer lastnik Instagram. Odslej boste torej lahko z aplikacijami Instagram, Facebook in Messenger na svojem telefonu prihranili veliko prostora.

Če imate katerega od najnovejših telefonov, ki vsebujejo veliko prostora za shranjevanje, takšnih aplikacij verjetno ne potrebujete. Če pa uporabljate katerega od starejših Androidov, vam bo različica Lite dobro služila.

Instagram Lite je že na seznamu aplikacij v spletni trgovini Google Play, a ga trenutno še ni mogoče naložiti na telefone. Predvidevamo, da je v zadnji fazi testiranja in bo javnosti na voljo kmalu.

Galerija – Instagram Lite

Instagram LiteOdpri galerijo
as1 Astroreality Earth Model: inovativen način za raziskovanje Zemlje Spin-Car-Buying-App-2 SPIN: aplikacij za nakup avtomobila, in to brez stresa! Vse tipke se nahajajo ob spodnjem robu zaslona. Aplikacija Obscura 2 poskrbi, da so vaše fotografije veliko boljše ezgif.com-webp-to-jpg (11) 12 aplikacij, ki bodo občutno povečale produktivnost · · ·