Zlati Nissan GT-R.
Utrip mesta · mobilno

Pri Nissanu so ob 45. obletnici legendarnega modela Nissan GT-R izdelali zlat primerek, model ”45th anniversary gold edition”, ki se poklanja svojemu ”praočetu”. Dobro poučeni boste vedeli, da se je ta rodil leta 1969, ne leto kasneje, a zakaj bi dlakocepili. Poseben model bo nosil oznako 45. Sicer pa bodo izdelali zelo omejeno številko zlatih primerkov, novinec pa je bil glede na predhodnika, razen barve, deležen bolj kot ne le kozmetičnih popravkov.

Za 45. obletnico so pri Nissanu legendarnemu modelu GT-R poklonili zlat primerek, ki sicer ne bo hitrejši ali hudo drugačen od modela pred njim, bo pa zato toliko bolj ekskluziven (od 90 modelov jih bo 40 ostalo na rodni grudi, 30 jih bo šlo v ZDA, pet manj pa na Staro celino). Ni pa to edini primer s to posebno barvo, takšno najdemo tudi na 14 let mlajšemu modelu Nissan Skyline GT-R R34.

45 pa ne bo edina številka, ki ga bo zaznamovala, saj bo vsak model s Premium opremo  bogatejši še za zvočni sistem Bose z enajstimi zvočniki in aktivnim izničevanjem hrupa, dobil še svojo zaporedno številko na armaturni plošči in pod pokrovom motorja. Ta je 3,8-litrski biturbo V6 s 550 konjskimi močmi (410 kW). Lastniku pa pripada tudi zlata plaketa.

PREBERITE ŠE: Nissan Sway – Nissanovo videnje moderne interpreretacije micre

Novi vstopni GT-R ne bo najmočnejši GT-R, se bo pa ta 1779 kg težki športnik lahko pohvalil z novo 20-palčno obutvijo (spredaj 255/40 ZR20 in zadaj 285/35 ZR20). Če bi ga želeli imeti, osnovno, ne zlato verzijo, potem pripravite 98 tisoč evrov, za GT-R 45 anniversary gold edition pa rezervirajte še tisočaka več. Drobiž.

JiveWide JIVR Bike na Kickstarterju – električno kolo brez verige, ki se zloži v štirih korakih V kateri državi je vožnja najbolj nevarna? 10 držav, v katerih je vožnja najbolj nevarna Škoda octavia scout Test – Škoda octavia scout: ko z urejene ceste z užitkom in samozavestjo zaviješ v divjino Aston Martin Thunderbolt Vanquish bo na voljo samo za izbrance. Aston Martin Thunderbolt Vanquish – koncept po Henrik Fiskerjevi podobi