BO! foto
Kulturni izbor · glasba

31. maja bodo v pop up klubu Kurzschluss nastopili zvezdniški rockerji Editors. V Slovenijo v celotni zasedbi prihajajo že dan prej, koncert pa bodo namenili svojim največjim hitom in svežemu albumu s pomenljivim naslovom Violence. Za predskupino so organizatorji izbrali štiričlansko slovensko zasedbo, ki sliši na ime BO!

Slovensko rock skupino z nenavadnim imenom BO! sestavljajo vokalist Boštjan Meh, kitarist Robi Kugler, Grega Hrovat na bobnih in basist Jurij Žohar. Do danes so izdali tri albume z glasbo v slovenskem jeziku: Dirka za notranji mir (2012), Okrogli svetovi (2014) in KingKong (maj 2018). Fantje so nase opozorili predvsem v zadnjih dveh letih s številnimi koncerti, samostojno ali kot predskupina ob boku slovenskim rockerskim legendam Siddharti in Dan D. Jure Longyka pa je na Izštekanih njihov nastop pospremil z naslednjimi besedami: “… energičen in sodoben zvok z neprevzetnim rockom in jasnim sporočilom”.

Obiskovalce Kurzschlussa bodo ogrevali s singli Maska, Drugi krog in drugimi komadi iz zadnje plošče, del seta pa bodo namenili starejšim singlom, kot so 1000e luči, Kinoteka in Visoko.

SE_B18_BRITs RITA ORA 2 1920 1080_id18067__nowm__thumb_976 Želiš na Brit Awards 2019? peaches-rub1 Koncert: v Kino Šiška prihaja provokativna Peaches SDL-3129 Koncert: 2Cellos se septembra 2018 vračata v Maribor EVROVIZIJA 2018: ZMAGAL JE IZRAEL S PESMIJO TOY / NETTA. Evrovizija 2018: Zmagal je Izrael s pesmijo Toy (Netta) · · ·