apollonia-saintclair-5
Kulturni izbor · knjige

Ob teh knjigah boste zardevali, ampak vam lahko po mnenju avtorjev tudi spremenijo življenje!

5 knjig z žgečkljivo vsebino, ki jih moraš prebrati:

Candace Bushnell, Sex and the City (Seks v mestu, 1997)

Nekateri ljudje še vedno ne vedo, da serija Seks v mestu temelji na kolumni Candace Bushnell. Kolumno je pisala sredi devetdesetih za časopis Observer. Prvih nekaj sezon serije je dejansko sledilo kolumni, le da je kolumna vseeno nekoliko temnejša, saj pripoveduje kruto, nefiltrirano resnico o zmenkih v New Yorku v devetdesetih in tako ustvarja res neverjeten portret mesta v tem času (bogati ljudje, družbena in intelektualna scena). Knjiga je tako zbirka kolumn.

Roxane Gay, Bad Feminist (2014)

Bad Feminist je serija zabavnih in prodornih esejev. Ne pripoveduje izrecno o spolnosti, se pa med drugim posveča tudi spolu in rasi. Roxane se dotika feminizma danes in opisuje, kako se kdaj vsi počutimo kot ‘slaba feministka’.

Gay Talese, Thy Neighbor’s Wife (1981)

Knjiga Thy Neighbor’s Wife obravnava spolnost v Ameriki po drugi svetovni vojni vse do leta 1970. Govori o osvobojeni ljubezni, spolni morali in pripoveduje zgodbo o tem, kako je Talese spolno občeval s sosedovo ženo.

Carol Queen, Real Live Nude Girl: Chronicles of Sex-Positive Culture (1997)

Knjigo je napisala sociologinja, seksologinja in samooklicana vlačuga. Avtorica v enem poglavju napiše pismo mami, v katerem opisuje, kako je postala ‘spolna delavka’. Med drugim piše tudi o erotični blaženosti med šeškanjem, med nastopom v rdeči četrti, spolnih klubih itd.

Xaviera Hollander, The Happy Hooker (1971)

Knjigo je leta 1971 napisala neverjetna pisateljica in prostitutka Xaviera Hollander. Gre za memoare, v katerih Xaviera podrobno opisuje svoje prve spolne izkušnje, kako je biti ena od najbolje plačanih prostitutk v New Yorku ali pa madam v najbolj finem bordelu. Xaviero so na koncu zaradi ‘nizkotne morale’ izgnali iz ZDA. Knjiga velja za pionirko pozitivnega pisanja o spolnosti.


Knjiga Harry Potter in otrok prekletstva Knjiga Harry Potter in otrok prekletstva – izšel slovenski prevod knjige Harry Potter and the Cursed Child Knjiga Designed by Apple in California Apple izdal knjigo s 450 fotografijami svojih izdelkov Librottiglia - knjiga na steklenici vina Librottiglia: knjiga namesto etikete – kratke zgodbe na steklenici vina Dišeče sveče z vonjem po priljubljenih knjigah Dišeče sveče, ki dišijo po vaši najljubši knjigi · · · ·