Aston Martin Vantage Red Bull Racing Edition
Utrip mesta · mobilno

Aston Martin je predstavil posebni izdaji modela V8 in V12, Aston Martin Vantage Red Bull Racing Edition. Oba bosta na voljo v drugi polovici leta 2017. Barvno se zgledujeta po bolidu ekipe formule 1 Red Bull Racing, vsak pa bo na željo kupca nosil podpis dirkačev Daniela Ricciarda oz. Maxa Verstappna.

Aston Martin je uspešno sodelovanje z moštvom formule ena Red Bull Racing – pred časom sta izdelala hiperavto AM-RB 001, ki je tako hiter, da mu ni kos niti formula 1 – kronal z izdajo posebnega modela Aston Martin Vantage Red Bull Racing Edition, ki bo na voljo z motorjem V8 in V12.

PREBERITE ŠE: AM-RB 001: Aston Martin in Red Bull s hiperavtom, ki za sabo pusti formulo 1!

Poleg posebnih barv je bil Vantage deležen tudi nekaterih drugih sprememb. Prednji odbijač, difuzor in reže so izdelani iz ogljikovih vlaken. Britanci bodo izdelali zgolj 30 primerkov. Pod pokrovom ni prišlo do sprememb, kar pomeni, da se bo osemvaljnik ponašal s 4,7-litrskim motorjem s 430 KM, dvanajstvaljnika pa bo gnal 5,9-litrski agregat s 565 KM. Cena omejene serije vozil Aston Martin Vantage Red Bull Racing Edition še ni znana, vsekakor pa bosta ceni za različici Red Bull višji od cene osnovnih modelov, ki sta postavljeni pri 112 in 162 tisoč evrih.

Galerija – Aston Martin Vantage Red Bull Racing Edition:

Aston Martin Vantage Red Bull Racing EditionOdpri galerijo

iCar iCar: Applovi izdelki kot avtomobili Leteči motocikel BMW BMW in Lego sta izdelala leteči motocikel Leteči motocikel Hoverbike Scorpion 3 Scorpion 3 – prvi leteči motocikel, ki ga bo moč kupiti PAL-V Liberty PAL-V Liberty: prvi serijski leteči avtomobil že leta 2018 · · ·