Začasni tatu, ki je tudi alkotester.
Utrip mesta · moda · V zraku · tehnologija

Raziskovalci kalifornijske univerze so razvili poseben začasen tatu, ki ni podoben ničemur, kar ste do zdaj videli. A ne v oblikovnem smislu, saj se na videz ne razlikuje od naše klasične predstave o tatujih. A v nasprotju z drugimi nam pove, koliko alkohola imamo v krvi. Na začasni tatu je namreč pričvrščena elektronska plošča, ki meri stopnjo alkohola v telesu na podlagi znoja.

Želite prav poseben tatu? Potem je za vas tatu, ki so ga razvili raziskovalci kalifornijske univerze. Ta deluje tudi kot alkotester. S pomočjo fleksibilne magnetne elektronske plošče, ki se nahaja pod tetovažo, namreč meri stopnjo alkoholiziranosti s pomočjo znoja (del alkohola se namreč iz telesa poleg izdihanega zraka in urina izloča tudi z znojem).

PREBERITE ŠE: Skyn: zapestnica, ki nam pove, kako vinjeni smo

Rezultate tatu pošilja na pametni telefon prek tehnologije Bluetooth. Tatuji žal še niso v prodaji in so za zdaj namenjeni zgolj enkratni uporabi.

Začasni tatu, ki je tudi alkotester.Odpri galerijo

Superge Nike Kobe XI 3D Superge Nike Kobe XI: novi copati Nike, ki vam bodo zmešali glavo Tradicionalne poročne obleke po svetu Tako so videti tradicionalne poročne obleke po svetu Okolju prijazne potovalne torbe Earth. Hamilton Perkins Collection – okolju prijazne potovalne torbe iz recikliranih plastenk Majice s.Oliver & Star Trek s.Oliver & Star Trek – majice z motivi Zvezdnih stez · · · · ·