Zagreb ledeni park
Utrip mesta · destinacija

Znani so najboljši božični sejmi leta 2017! Največ glasov ljubiteljev božičnih sejmov in potovanj je že drugo leto zapored prejel Zagreb. Ker je tako blizu nas, se le zapeljite tja med prazniki in preverite, kaj ga v božičnem času dela tako posebnega.

Evropa je pozimi prečudovita, še posebno lepo pa je med prazniki, ko se prebudijo božični sejmi in mesta zažarijo v tisočerih lučkah. Če bi radi doživeli najlepši sejem v Evropi, se vam ni treba podati daleč, saj je ta častna titula znova pripadla Zagrebu.

Za božične sejme je bilo na spletni strani European Best Destination oddanih 188.000 glasov iz 124 držav in Zagreb je s 33.607 glasovi postal najboljša evropska božična destinacija leta 2017.  Sledijo mu Strasbourg (19.242 glasov), Colmar, Aachen, Dunaj, Dresden, Talin, Praga, Budimpešta in Bruselj. Še ena nam bližnja božična destinacija je Gradec, ki je bil izglasovan na odlično 11. mesto. Dvajeseterico zaključuje britansko mesto Manchester. 

Advent v Zagrebu je resnično čaroben

Božična pravljica se letos v Zagrebu odvija od 26. 11. 2016 do 8. 1 2017. Pričakujejo vas Ledeni park (največje drsališče na prostem v tem delu Evrope), božični sejmi na Zrinjevcu, Evropskem trgu in Trgu Bana Jelačića, koncerti popularne glasbe na prostem pod Vzpenjačo (Fuliranje), žive božične jaslice na prostem (Kaptol), koncerti klasične glasbe na Božičnem balkonu (Hrvaško narodno gledališče), Advent v tunelu s 3D-projekcijami na stropu, Božična pravljica na Trgu Bana Jelačića in še bi lahko naštevali.

Sicer pa je Zagreb res blizu, zapeljite se tja in se prepričajte na lastne oči, kaj je prepričalo Evropejce, da so Zagreb znova izglasovali za najboljšo evropsko božično destinacijo.


Tako čarobna je Budimpešta v decembru! Laponska v zimskem času 30+ razlogov, zakaj je Božičkova Laponska, najlepši kraj na svetu zimski resorti Evropski skriti dragulji: evropska smučišča, ki jih še ne poznate Serfaus Najboljša avstrijska smučišča blizu nas