Kot kaže, mačke niso edine, ki uživajo ob pitju iz posodice.
V zraku · buzz buzz

Ljudje se med seboj razlikujemo po številnih lastnosti, med drugim tudi po načinu uživanja hrane in pijače. Tako se denimo nekateri radi prehranjujejo kar z rokami, drugi pa vedno uporabljajo pribor.

Na splošno lahko ugotovimo, da ima skoraj vsak od nas prehranjevalno rutino, po kateri se loči od večine ljudi. Tudi pri pitju piva ločimo tiste, ki raje pijejo iz steklenice ali pločevinke, in tiste, ki tekočino raje prelijejo v kozarec.

Nova raziskava je jedce, ki podrobnostim na prvi pogled posvečajo preveč pozornosti, predstavila v dobri luči. Njeni izsledki so namreč pokazali, da je prehranjevanje z jedmi, ki jih predhodno odstranimo iz embalaže, prava izbira.

Raziskovalci iz Univerze Ohio State so v sklopu svoje študije preučili 68 ljudi. Zanimalo jih je, ali ljudje pokovko raje jedo z lastnimi rokami ali s pomočjo jedilnih paličic. Ugotovili so, da tisti, ki si pomagajo s paličicami, ob prehranjevanju bolj uživajo.

V drugem eksperimentu so udeleženci pili vodo iz steklenice in iz mačje posodice. Obe skupini sta ob pitju izkusili večje veselje kot ljudje, ki so vodo pili iz originalne embalaže. Po vsej verjetnosti boste enak občutek doživeli tudi ob pitju piva.

Soavtor študije Robert Smith iz ohajskega kolidža Fisher College of Business meni, da zaradi novih načinov prehranjevanja ljudje več pozornosti posvečamo jedi ali pijači sami. Izkušnjo poglobimo zaradi psihološkega fenomena hedonistične prilagoditve, ki temelji na osredotočanju na novosti.

Ugotovitve raziskave so še posebej koristne za ljudi, ki menijo, da je zdrava hrana dolgočasna. Z nekaj spremembami v prehranjevanju bo tudi zelenjava videti mamljivo. Začnete lahko pri malih stvareh.  Če običajno jeste v notranjosti svojega doma, poskusite pripraviti obrok, ki ga boste pojedli zunaj.

john-fornander-724793-unsplash 8 nepričakovanih stvari, ki se ti zgodijo po 25. letu 9150zKTuYQL._SL1500_ Odštekane napihljive blazinice za na bazen, ki bodo letos ohranjale vašo pijačo na varnem Kako so videti zaporniške celice po različnih delih sveta? Kako so videti zaporniške celice po različnih delih sveta? Čiščenje plaže v Mumbaju 11 zgodb o ljudeh, ki so dali našemu planetu drugo možnost · · · ·