cover-nago-spanje
V zraku · odnosi

Niste popolnoma prepričani kaj je prav? Včasih ste spali goli, danes pa je obvezen del vašega spalnega rituala prav pijama. Kaj je bolj zdravo, ostaja predmet burnih debat. Za vas smo zbrali seznam osnovnih stvari, ki jih morate vedeti, če spite goli.

Spite goli?! Vas je vaša boljša polovica prepričala, da je bolj zdravo, da nosite pižamo. Spite le v spodnjem perilu?! Raziskave kažejo, da golih spi manj kot polovico ljudi v zahodnem svetu, vsi ostali pa se držijo varnega zavetja pižam ali pa vsaj spodnjega perila.

Kaj bi morali vedeti, če radi spite goli?

Spali boste globlje.

Znanstveniki iz amsterdamske univerze so odkrili, da je naš spanec globlji, ko so temperature nekoliko nižje. In če spite goli, vam bo zagotovo nekoliko hladneje.

Lahko vam pomaga pri izgubi teže.

Spanje brez oblek samo po sebi še ne vodi v sanjsko postavo. Vendar pa pomeni takšno spanje tudi spanje v hladnejšem okolju, ki dokazano pospeši metabolizem in posredno pomaga pri izgubi kilograma ali dva.

Dobro je za vašo kožo.

Naša koža je cele dneve pokrita z oblačili. Če spimo goli, ki končno priložnost, da nekoliko zadiha. To tudi ohranjuje naše celice bolj prožne in jih varuje pred znaki staranja.

Pomaga ohranjati vaše lase.

Če spite goli in s tem v nižjih temperaturah, obstaja manjša verjetnost, da se boste potili. Pot pa vpliva na večjo lomljivost las.

Blagodejno vpliva na vaše reproduktivne organe.

Tako za moške kot za ženske velja, da ko spijo goli, to blagodejno vpliva na njihove reproduktivne organe. To pa seveda velja samo takrat, ko je poskrbljeno za higieno posteljnine.

Zvišalo vam bo samozavest.

Če boste spali golo, vam bo to pomagalo, da se boste v lastni koži počutili bolj doma. S tem pa boste pridobili tudi na samozavesti, kar bo nadaljnje blagodejno vplivalo na preostale vidike vašega vsakdana.

Podžgalo bo posteljne užitke.

Glede na raziskavo doživljajo tisti, ki spijo goli, v svojem zakonu več romantike in poročajo o večjem zadovoljstvu.

cover-znaki-porocila 5 jasnih znamenj, da se bosta poročila nojan-namdar-a3RhaDG_pNM-unsplash Raziskava: to so poklici, ki si jih izberejo moški, nagnjeni k varanju! shutterstock_1067477207 Tvoji možgani potrebujejo točno toliko seksa shutterstock_590708636 (1) 10 stvari, ki jih morata rešiti v prvem letu veze, da bi slednjo obdržala ·