tumblr_static__dsc5377
V zraku · buzz buzz

Fenomen striženja las po razhodu s partnerjem je javnost že spoznala. Temu so namreč v preteklosti zvesto sledile nekatere najbolj priljubljene zvezdnice. In da so paparaci in medijska javnost ta fenomen obrnili v pravi obred, niti ni tako slabo. Tukaj so namreč razlogi, zakaj bi morale po razhodu s partnerjem razmisliti, da si postrižemo lase.

Pred vami je nekaj razlogov, zakaj bi si morda morale po razhodu s partnerjem postriči lase. Seveda je to odločitev vsake posameznice in nikakor to ni obveza ali rešitev za boleče srce, je pa morda ena malenkost, ki lahko prispeva k boljšemu razpoloženju.

1. Je vizualni kazalnik spremembe.

Pomislite, kolikokrat je bila preobrazba simbol velike življenjske spremembe – tako v filmih kot v pop kulturi. Vse od Tai v filmu Nimaš pojma (1995) do Andy v filmu Hudičevka v Pradi (2006) – preobrazba je osrednji filmski prizor, ki označuje, da je bil opravljen večji življenjskih prehod. Striženje las je vizualni način, s katerim pokažemo, da smo v tranziciji in da se je v našem življenju zgodilo nekaj, kar presega videz. To je način, da svetu sporočimo, da smo odprli novo poglavje. Nova pričeska, novo poglavje, nova energija, novi mi.

2. Je simbol, da smo se otresli preteklosti.

Precej dobesedno. Ko gremo v frizerski salon na dramatično spremembo, odvržemo poškodovane dele las in dodatno težo. Medtem ko sedimo na stolu, izgubljamo svojo preteklost in stvari, ki nas vlečejo k tlom. Stvari končno puščamo za sabo in z ramen nam pade teža. Salon zapustimo lažji, tako fizično kot psihično. Prav tako imamo nad to spremembo popoln nadzor. Zdaj se lahko osredotočimo na prihodnost. To dvoje nas naredi neverjetno močne.

View this post on Instagram

I WASNT READY TILL NOW

A post shared by KATY PERRY (@katyperry) on

PREBERITE ŠE: Kdaj lahko pred partnerjem prvič spustimo golobčka?

3. Zaradi nove pričeske se počutimo bolje tako na zunaj kot znotraj.

Morda si ne priznamo vedno, a če se pogledamo v ogledalo in smo s svojim videzom zadovoljne, to vpliva tudi na dobro notranje počutje. Videz se namreč velikokrat prevede v občutke. In nova pričeska nam lahko da občutek, da smo najlepše dekle na svetu. Poudari lahko naše oči, naše pegice ali naš nasmeh.

4. Rezultat je takojšen.

V nasprotju z drugimi drastičnimi spremembami, kot je na primer hujšanje, selitev v drugo mesto in spoznavanje novih fantov, je pričeska tista, s katero so rezulati vidni takoj. Ni zapoznelega zadovoljstva in neverjetno prijetno je začutiti, kako se lahko fizično in miselno otresemo neke teže.

In najboljše pri novi pričeski, ki si jo omislimo ob razhodu s partnerjem? Lasje vedno znova zrastejo!

Samolepilno žepno ogledalce Refix Žepno ogledalce kot prikupen dodatek za pametni telefon BeFunky Collage Enojajčni dvojčici sta se svojih las sramovali. Danes sta zaradi njih slavni! Egiptovski vojaški orkester Je to najbolj obupen vojaški orkester na svetu? Prisluhnite, kako se blamira ob igranju himen! TetraBin TetraBin – ko metanje smeti v koš postane zabavno kot igranje Tetrisa · · · · · · · ·