iPhone 6 ima dve črti zaradi signala
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Ste se kdaj vprašali, zakaj imata iPhone 6 in iPhone 6s na hrbtni strani dve neprivlačni črti? Veste, zakaj jih iPhone 7 po vse verjetnosti ne bo imel? Vse izveste v nadaljevanju!

iPhone že od nekdaj slovi po svojem brezhibnem videzu, a modeloma iPhone 6 in iPhone 6s Apple ni šel prav nič na roke, ko jima je na hrbti strani dodal dve črti. Verjetno ste mislili, da gre zgolj za (po mnenju večine) neposrečen lepotni poseg v dizajn, v resnici pa imata črti vse prej kot estetski namen.

PREBERITE ŠE: To je famozni iPhone 7!

Zakaj imata torej pametna telefona iPhone 6 in iPhone 6s na hrbtni strani dve odbijajoči črti? Po besedah Appla sta črti del antenskega sistema telefona. Njegovo ohišje je namreč izdelano iz kovine (zlitina aluminija) in brez teh črt bi lahko resno trpel naš signal, saj ne bi imel kje zapustiti telefona. Vse vrste kovin so namreč ”kriptonit” za sevanje. Zato nam radiologi med pregledom z rentgenom tudi nadenejo posebno zaščitno obleko, ki vsebuje svinec (danes so ga zamenjali tudi že lažji materiali). Pri modelih iPhone 5 in iPhone 5s, ki imata ohišje prav tako iz aluminija, so to rešili tako, da so del spodnjega in zgornjega dela telefona odmerili steklu, ki je predstavljal ”izhodna/vhodna” vrata za signal.

In ker večina uporabnikov alternativo v obliki črt pri iPhonu 6 sovraži, bo Apple pri sedmici (zato tudi niste videli črt na konceptu telefona iPhone 7, kar še dodatno potrjuje, da gre za pristen dizajn sedme generacije) očitno uporabil nov material, saj je vložil zahtevo za podelitev patenta za še neznani material.

Menjava iPhone baterije Kako zamenjati baterijo iPhona? [video] Pametni telefon iPhone 7 To je famozni iPhone 7! Pametni telefoni z najboljšo baterijo Top 5: Pametni telefoni z najbolj vzdržljivo baterijo, ki jih lahko kupite že danes Pametni telefon VKWorld Crown V8 VKWorld Crown V8 – najtanjši pametni telefon na svetu z ohišjem, ki se celi samo · ·