tumblr_mhurqj7ViO1rczk6io1_500
V zraku · buzz buzz

Močne ženske se za dosego svojih ciljev zanesejo same nase. To še ne pomeni, da je prepovedano ali sramotno prositi za pomoč. Vendar pa znajo močne ženske poskrbeti zase, za pomoč prosijo, ko presodijo, da jo res potrebujejo. Kakšne so karakteristike takšnih močnih žensk, si lahko prebereš v članku.

Ljudje smo socialna bitja, ki na mnogih področjih ne moremo brez sodelovanja ter medsebojne pomoči. Zato ni nič sramotnega, če se naslonimo drug na drugega ter si pomagamo. Vendar pa je kljub temu pomembno, da se vsak posameznik potrudi poskrbeti zase. Močne ženske se za dosego sojih ciljev zanesejo same nase. To so ženske, ki so prebrodile težke izkušnje in iz njih izšle s pokončno glavo ter zvišanim samospoštovanjem.

Same določajo tok svojega življenja ter se ne prepuščajo konformizmu in splošnim socialnim normam samo zato, ker je to lažje. Takšna ženska pozna svoje potrebe ter se jih ne boji zadovoljiti, hkrati pa je sposobna požrtvovalnosti in zadrževanja s ciljem, da pomaga drugim. Jasne so ji tudi lastne omejitve ter se ne žre do živega, če kakšen boj pač izgubi – to je navsezadnje del življenja in koristna priložnost za učenje in rast. Močna ženska, ki se zanaša sama nase, se ne boji upreti osebam, ki jo želijo ponižati ali jo odvrniti od cilja. Drugim zna postaviti meje, zna pa tudi sprejeti in ljubiti druge.


Znanost je potrdila: pari, ki se imajo resnično radi, se v zvezi zredijo Znanost je potrdila: pari, ki se imajo resnično radi, se v zvezi zredijo Kako bi najbolj znane osebe vseh časov bile videti kot sodobni hipsterji? Kakšne bi bile najbolj znane osebe vseh časov kot sodobni hipsterji? shutterstock_571377169 Znanost razkriva 15 grozljivih katastrof, ki se bodo morda zgodile v prihodnosti Titanic_II Titanik II bo prvič zaplul leta 2022 in lahko ste na njegovem krovu · ·