shutterstock_404087392
Utrip mesta · zdravje & lepota

V času najhujših nočnih vročin smo pripravljeni storiti marsikaj, da le naše telo zadiha ob hladnem valu. Tako pogosto zaspimo ob ventilatorju, a to ni pametno.

Vročina lahko človeka dobesedno onesposobi, saj postane utrujen, zaspan, razdražljiv, misli pa mu okupira le ena stvar, kako se rešiti vročine. Najhuje je v nočnih urah, ko se odpravite na spanje, saj pogosto ne morete zaspati, obračate se v postelji … zato zaženete ventilator z mislijo, da bo to rešilo vse probleme. A ni res.

Vprašanje je, kako lahko ob takšni peklenski vročini ventilator vse poslabša. Za začetek z bakterijami: ves prah, umazanija in bakterije, ki so ležale na tleh, se razpršijo po prostoru. Delci krožijo po prostoru, vrinejo se v vaše nosnice in poslabšajo alergije, seneni nahod, astmo in podobno.

Poleg tega obstaja tudi nevarnost, da bi prišlo do izsušitve vaše kože, oči ali ust. Hladen zrak pogosto ustvari občutek, da ste ‘zamrznili’. Razlog za to je v tem, da hladen zrak, ki piha v vaš vrat, skrči mišice, zato se zbudite utrujeni in ‘pokrčeni’.

Če se želite izogniti tem nevšečnostim, je bolj smiselno, da pred ventilator postavite nekaj plastenk z zmrznjeno vodo, saj bo tako ventilator ‘krožil že ohlajen zrak’.

Mimogrede, v Južni Koreji verajmejo, da vas bo spanje s prižganim ventilatorjem in ob zaprtem oknu ubilo.

shutterstock_1033468240 11 slastnih tipov hrane, ki pa je lahko smrtno nevarna pexels-photo-965989 10+ nasvetov, kako najti popolni parfum zase Raziskava je potrdila: lepotni spanec je resničen. Raziskava je potrdila: lepotni spanec je resničen 12 načinov, kako lahko uporabite kozmetiko, ki ste jo nameravali vreči stran 12 načinov, kako lahko uporabite kozmetiko, ki ste jo nameravali vreči stran · · · · ·