Trendi 2015: Seksi fantje s seksi bradami
Utrip mesta · moda · moška moda

Zdaj, ko je v modi moških vseh starosti gosta, urejena in velikokrat tudi dolga brada, se tistim, ki jim obrazne dlake ne poganjajo tako intenzivno, najbrž kar toži po njih. Toda proti materi naravi se je nemogoče boriti. Ste se kdaj vprašali, zakaj se nekaterim moških brada ne raste.

Znanstveniki imajo odgovor na to vprašanje. Odkrili so namreč, da se celoten ‘problem’ vrti okoli dihidrotestosterona. Kaj za vraga je to? Dihidrotestosteron (DHT) je hormon, ki spada v razred androgenov in je odgovoren za pojav sekundarnih spolnih znakov, kot so obrazne dlake ter moški reproduktivni organi. V telesu se testosteron lahko hitro pretvori v DHT, ki je aktivnejši hormon in ima močnejše učinke.

Če je vaše telo bolj občutljivo na testosteron in nanj hitreje reagira, potem lahko pričakujete gostejšo brado in seveda obratno. Ne gre pa zanemariti tudi genetskega zapisa. Če se vaš oče ponaša z gosto brado, je veliko možnosti, da se boste tudi vi. Vpliva pa DHT tudi na druge procese v telesu. Povezujejo ga tudi z zdravjem prostate, libidom ter plešavostjo.

Sicer pa strokovnjaki predlagajo, da v svoj vsakdan uvedete več gibanja, manj alkohola ter več zdrave hrane, če želite uravnavati hormonsko ravnotežje.

web-hanxpuma-col2-row2 Puma x Han Kjøbenhavn: neverjetno kul kolekcija The Dadbag: bizarna torbica za moške, ki si želijo trebušček. Bizarna torbica za moške, ki si želijo trebušček moška moda 2017 Moška moda 2017: trendi za letošnjo jesen moška sončna očala 2017 Moška sončna očala za poletje 2017 ·