Regata Volvo Ocean Race velja za najtežjo preizkušnjo na svetu.
Utrip mesta · šport

Regata Volvo Ocean Race, kjer se letos najboljši krmarji sveta merijo na ”progi” dolgi 38,739 navtičnih milj, kar je praktično obseg dveh naših planetov, velja za eno najtežjih jadralskih preizkušenj na svetu. Razteza se čez morja sveta in kar devet mesecev, ki jih je treba preživeti na vodi, kjer je posadka prepuščena samemu sebi ter milosti in nemilosti Pozejdona. Ker pa slika pove več kot tisoč besed, si raje poglejte, zakaj regata Volvo Ocean Race za človeka in opremo predstavlja največji izziv na svetu.

Zakaj regata Volvo Ocean Race za človeka predstavlja največji izziv na svetu? Zato, ker človeka in opremo prižene do skrajnih meja, fizičnih pa tudi psihičnih, preizkušnje pa iz ljudi na krovu izvlečejo najboljše in najslabše. Življenje na barki namreč ne prizanaša- ne telesu, še manj pa duhu. Nič čudnega torej, da so dirke, ki velja za najdaljšo na svetu sploh, zmožni le najboljši. Zato ni presenetljivo, da med člani posadke, ki so v času tekmovanja povsem izolirani od kopnega, najdemo tudi olimpijce.

PREBERITE ŠE: Salt – futuristična jadrnica Lujaca Desautela

Ko so posadke enkrat odpravijo na odisejo, le delno komunicirajo s celino, a vsaj devetkrat v devetih mesecih so na t.i. ”nikogaršnji zemlji”, kjer je reševanje domala nemogoče. So pa pred leti organizatorji sprejeli odločitev, da se v posadke, ki tekmujejo na enakih tekmovalnih jadrnicah (tokrat dolžine 65 čevljev) vključi tudi reporterja, ki poroča o dogajanju na palubi. Tako se je nekoč dirka le za jadralne zanesenjake spremenila v resničnostni šov, ki nam v fotelje prinaša junaške predstave, nečloveške napore ter vzpone in padce.

Regata Volvo Ocean Race velja za najtežjo preizkušnjo na svetu.Odpri galerijo
Najlepši goli iz finalnih tekem Lige prvakov 10 najlepših golov iz finalnih tekem Lige prvakov Ogled finala Lige prvakov 2015 Kje si lahko ogledamo finale Lige prvakov 2015 v navijaškem vzdušju (lokacije) fifa_16_womens_teams-15 Prvič v zgodovini igre FIFA: ženske reprezentance v nogometni simulaciji FIFA 2016 20. kolesarski maraton češenj 2015 Kolesarski maraton češenj 2015 – maraton, ki ni več najstnik · ·