skrivnosti vitkih žensk ki so znane le francozinjam
Utrip mesta · zdravje & lepota

Se tudi vi čudite elegantnim in vitkim postavam Francozinj? Se sprašujete, kaj so njihove skrivnosti? Pripadnice tega gurmansko-hedonističnega naroda uživajo popolnoma brez skrbi in brez zavor in kljub temu ohranjajo lepa telesa. Ne, skrivnost ni niti v pretirani rekreaciji niti v peklenskih dietah. Tukaj so skrivnosti vitkih Francozinj, ki morda pomagajo tudi vam.

10 skrivnosti vitkih žensk, ki so znane le Francozinjam:

Obrok je tudi obred

Glavno vodilo vseh Francozov je, da je obrok obred – in v njem je treba uživati ter ga hkrati jemati resno. Premise, ki iz tega pravila sledijo, so, da vsaka hitra hrana avtomatično odpade z jedilnika vitkih Francozinj. Hrana ni le gorivo, temveč tudi pomemben del vsakdanjika per se.

Francozinje izbirajo kakovost

Ker francoske dame znajo uživati v hrani, se logično kakovostno prehranjujejo. Raje kupijo in zaužijejo manj – a tisto, kar zaužijejo, je polno okusov in hranljive vrednosti. Zavedajo se, da nosi izrek ”si, kar ješ” določeno težo.

Jejo počasi

Kosila in večerje so tudi čas za socializacijo in negovanje prijateljstev. Med živahnim, intelektualnim pogovorom ni časa za basanje s hrano. Vitke Francozinje jejo počasi ter vsak grižljaj dobro prežvečijo in okusijo.

Prepovedi so redke

Francozinje razumejo, da sta gosja pašteta in sir Brie prava mala zaloga maščob. Prav tako se zavedajo, da nihče na svetu ne ostane vitek, če si vsak dan privošči sedem maslenih rogljičkov. A vzporedno s tem realističnim pristopom do hrane si ne pustijo, da bi živele v konstantni skušnjavi. Ko si želijo čokolade, si jo privoščijo – a v omejenih količinah.

Najpomembnejše je ravnotežje

Če si Francozinja želi malo razvajanja, to še ne pomeni, da bo v enem dnevu pojedla kos torte, rogljiček, sladoled in tri palačinke. Malo sladkorja nikomur ne škodi, a pretiravanje ima lahko posledice. Najpomembnejše je ravnotežje.

PREBERITE ŠE: 30-sekundne vaje joge, ki jih lahko sede izvajate na delovnem mestu

Ne pretiravajo s sladkorjem in soljo

Francoska kulinarika slovi po svojih začimbah in prefinjenih kombinacijah. Francozinje se že od majhnega učijo, da je tisto, kar nam nudi narava, najbolj okusno in zdravo. Pretiravanje z dodatnim sladkorjem in soljo jim zato prav nič ne diši.

Francozinje znajo potrpeti

Francozinje znajo zdržati lakoto in na poti iz službe ali fakultete ne pojejo mastnega kosa pice. Raje počakajo na toplo, zdravo in uravnoteženo večerjo, ki celostno zaokroži njihov dan. Kadar na delovnem mestu začutijo lakoto, jo potešijo s skodelico čaja ali lončkom nesladkanega jogurta.

Francozinje pogrinjek jemljejo z vso resnostjo

Ker je obrok obred, je pomemben tudi videz. In ker ljudje na nek način jemo tudi z očmi, pogrinjek Francozinjam predstavlja pomembno komponento zdravega in uravnoteženega načina prehranjevanja.

Aktivno življenje je pomembno

Francozinje se zavedajo, da mora biti gibanje vključeno v njihov vsakdanjik  – in to ne zato, ker si želijo izgubiti odvečne kilograme, temveč zato, ker je le to pot do zdravega življenja.

Francozinje se ne sekirajo zaradi odvečnih kilogramov

Ljudje smo zmotljivi in nepopolni – zato se pač velikokrat zgodi, da nismo v takšni formi, kot bi si želeli. Ja, tudi Francozinje se znajdejo v podobni situaciji. A razlika med njimi in preostalim svetom je ta, da se Francozinje ne žrejo zaradi odvečnih kilogramov ter se ne kaznujejo z dietami.


Najboljši brki in brade 2016 Prvenstvo bradačev in brkačev 2016 – najlepši brki in brada Vosek za očala Nerdwax Nerdwax – vosek, ki prepreči drsenje očal z nosu cover-kateri-del-telesa Ta del telesa ženske najbolj privlači na moških … in ne morete verjeti kateri! Skrita mavrica v laseh. Ženske pričeske 2016: skrita mavrica ·