Žalostne fotografije, ki prikazujejo, kako distopična je naša družba
V zraku · buzz buzz

Kaj vam najprej pade na misel, ko razmišljate o distopični družbi? Je to nekaj, kar je latentno sestavni del naših življenj že od nekdaj in smo se s tem naučili živeti, ne da bi se tega sploh zavedali, ali pa gre za pojav sodobne družbe 21. stoletja, ki vnaša grozo v usodo človeštva, za katerega ni več upanja? Te fotografije bodo morda razvozlale uganko.

Marka Fisherja, britanskega kulturnega teoretika, verjetno poznate  leta 2015 je skoval izraz ‘dolgočasna distopija’, ki se nanaša na blago ali slepo prisilo, ki se odvija v kapitalistični družbi in spodbuja nejasen občutek izolacije ali nelagodja. Preprosto: če je ne raziskuješ, se je morda niti ne zavedaš.

Na Redditu je tako nastal sub-Reddit z naslovom A Boring Dystopia, ki je posvečen fotografijam, v katerih je ujeto stanje naše družbe. Fotografije vam bodo dale misliti o stvareh, ki se dogajajo okoli vas in v vašem zasebnem življenju.

Galerija slik  Distopična družba

Morilec v srednji šoli. 20 ljudi ustreljenih. GLEJTE VŽIVOOdpri galerijo

shutterstock_1109320253 Kateri član kraljevske družine si glede na svoje astrološko znamenje? Skladišče, ki je spremenjeno v dom. To skladišče je videti razpadajoče, dokler ne vstopite v notranjost in vidite, zakaj stane milijon dolarjev Znanost pravi, da nasmeh razkrije več, kot si mislimo Znanost pravi, da nasmeh razkrije več, kot si mislimo Pokopališče iz leta 1800, ki se nahaja v kleti. Nenavadne stvari, ki so jih stanovalci našli v svojih stanovanjih · · · · · ·