1513871260_screen_shot_2017-12-21_at_7.46.11_am
V zraku · tehnologija · gadgeti

Pametni telefoni so v zadnjih letih povsem preplavili svet. Tehnologija teži k temu, da morajo biti kar se da tanki in veliki. Povsem v nasprotju s tem pa je oblikovan telefon Zanco Tiny T1, ki je manjši od našega palca in lažji od kovanca.

Uporaba te nove naprave se povsem razlikuje od uporabe pametnih telefonov. Je zamenjava, če imamo z našim ‘najboljšim prijateljem’ težave. Kot odlična izbira se pokaže zlasti takrat, ko se odločimo odpotovati na krajši izlet in ‘odklopiti’ od zunanjega sveta. Če gredo stvari narobe, ga lahko uporabimo za klice v nujnih primerih.

Zanco Tiny T1, najmanjši telefon na svetu, je širok le 21 milimetrov, medtem ko v dolžino meri 46,7 milimetra. Njegova teža je 13 gramov.

Vanj lahko vstavimo nanoSIM-kartico, deluje pa v omrežju 2G. Uporabljamo ga lahko za klice in pisanje sporočil, saj vsebuje zvočnik, mikrofon in tipkovnico. Nudi tudi 12,5-milimetrski OLED-zaslon in 32 MB prostora za shranjevanje na bralno-pisalnem pomnilniku. Napolnimo ga s priključkom microUSB, njegova baterija pa vzdrži tudi do 3 dni.


Dron Pitta – najbolj vsestranski dron na svetu Dron Pitta: najbolj vsestranski dron na svetu Magic Leap One: Creator Edition. Magic Leap One: očala, skozi katera boste svet videli povsem drugače amazon-echo-shitshow Najboljše naprave za pametni dom v 2017 shapa-smart-scale-2 Pametna tehtnica Shapa prikaže več kot samo kilograme · · · ·