jakub-kapusnak-296132-unsplash
V zraku · buzz buzz

Gotovo ste se v restavraciji že znašli pred dilemo, katero hrano naročiti. Kljub neizmerni lakoti si želite naročiti jed, za katero menite, da je pripravljena v skladu s pričakovanimi standardi. Katerim vrstam hrane se je v takem primeru priporočljivo izogniti?

Na spletni strani Reddit se je pred kratkim odvila razprava na temo naročanja hrane. Ljudje, zaposleni v restavracijah, so skupaj ustvarili seznam jedi, ki se jih po njihovem mnenju ne splača naročiti. Ali se je med odgovori znašla tudi vaša priljubljena jed?

Juha

Juha, ki je v velikih ogrevalnih posodah, se velikokrat pretirano ohladi in ponovno pogreva.

Koktajli s sadjem

Limone, limete, pomaranče in ostalo sadje, ki je del koktajla, po navadi ni dobro oprano. Natakarji se ga ob tem dotikajo z golimi rokami.

Vegeterijanska pica

Paradižnikova omaka vsebuje živalsko maščobo, ki je sredstvo za zgoščevanje.

Pokovka

Pokovka, ki je še posebno priljubljena med obiskovalci kina, se vedno znova pogreva.

Sirova omaka

Ta vrsta omake je po navadi sestavljena iz kar 95 % masla, medtem ko ji okus daje le 5 % kremnega sira.

Gazirane pijače z ledom

Neka raziskava je dokazala, da led v verigah restavracij, kot so McDonald’s, Burger in KFC, vsebuje veliko več bakterij kot straniščna školjka. To lahko pripišemo nerednemu čiščenju avtomatov za led.

Vse v restavraciji, katere meni ima več kot 8 strani

V takšnih gostinskih lokalih je hrana, ki jo postrežejo gostom, predhodno pripravljena in pogreta v mikrovalovni pečici.

Zase lahko najbolje poskrbite predvsem s primernim življenjskim slogom. Večina restavracij je namreč zelo čistih, zato ne predstavljajo prevelikega zdravstvenega tveganja. Naslednjič, ko obiščete restavracijo, je zato bistvenega pomena, da najprej obiščete toaleto in si umijete roke.

seksi nogometaši Svetovno prvenstvo v nogometu 2018: najbolj vroči nogometaši na mundialu Ko te privlači pamet, ne videz partnerja: si sapioseksualec? Ko te privlači pamet, ne videz partnerja: si sapioseksualec? Oče in hči. Očetje prvič vidijo hčere v poročni obleki … In čustev niso mogli zakriti 10 izjav, ki lahko pokvarijo vas odnos s šefom, 10 izjav, ki lahko pokvarijo vaš odnos s šefom · · ·