toa-heftiba-otPxUVhVCgY-unsplash
V zraku · odnosi

“Nekdo te bo ljubil tako, kot si zaslužiš. In vsak dotik, vsak poljub, vsaka beseda, ki bo zapustila njegove ustnice, ti bodo pokazali, kaj si do zdaj v življenju pogrešal.”

Zdi se, da smo med sodobnimi zmenki, romantičnimi filmi in aplikacijami za zmenke, odločili,da v razmerjih zahtevamo preveč. Ogledali smo si romantične komedije in jasno poudarili, kako zelo nerealne so. Z drugimi smo delili naše srce, ti pa so nas na koncu potisnili na stran. Sklenili smo, da tega ne bomo več počeli. Naučili smo se, da se predstavljamo kot mirne, zbrane in flegmatične, v upanju, da pritegnemo pozornost nekoga, ob katerem nam podivja srce.

Seveda, nekatere stvari so dejansko nerealne. Nihče ne pričakuje, da bo naš partner v popolnosti opustil svoje življenje samo zato, da bo lahko preživel čas z nami. Nihče tudi ne verjame, da je treba vsak dan narediti veliko romantično gesto, da bi s tem potrdili, da ljubezen obstaja. Nihče ne pričakuje, da bo človek zdržal vso čustveno težo, ki mu jo navrže življenje, in pri tem ohranil hladno kri. Ljudje smo ljudje, in razumemo, da so nekatere stvari nekoliko pretirane.

Pa vendar začnemo v neki točki svoja pričakovanja zakopavati globoko v tla. Vzeli smo stvari, kot je osnovno človeško dostojanstvo, in jih prenesli v kategorijo z oznako “nadpovprečne zahteve”. Odločili smo se, da sta sta dve sporočili zapovrstjo preveč. Verjamemo, da je to, da se nam nekdo javi nazaj, znak vsiljivosti ali celo obsedenosti. Govorimo, da je preveč naklonjenosti nekaj čudnega. Hodimo na zmenke in se poskušamo prikazati kot nekdo, ki nima preveč interesa za drugo osebo, želimo dati vedeti, da to niso ljudje, ki nam polepšajo dan ali pa nas nasmejijo. Trudimo se, da nas ne bi odvrnili ljudje, za katere je jasno, da jih le delno zanimamo, saj bi bilo prositi za več vsekakor PREVEČ!

Ampak, lepo prosim: zaslužiš si nekoga, ki je navdušen nad teboj in se tega ne boji pokazati!

Zaslužiš si nekoga, ki se ne boji reči, da te je pogrešal, ko te je res, čeprav te je videl še včeraj. Zaslužiš si nekoga, ki te v javnosti z veseljem drži za roko, pa ne zato, ker mora, ampak ker hoče. Zaslužiš si nekoga, ki se ne boji, da ti pove, da si lepa, da je nate ponosen, da te ljubi.

Zaslužiš si nekoga, ki prepozna, kaj in koga ima ob sebi. Da ve, da si neverjetno človeško bitje, ki je polno življenja, zgodb, avantur in ljubezni. Da se zaveda, da si v njegovo življenje vnesla nekaj, česar ni še nikoli doživel, in da ima privilegij, da te tako globoko in osebno pozna.

Zaslužiš si nekoga, ki gre preko sebe, da ti pokaže, kaj čuti. Nekoga, ki ostaja ob tebi, ko se stvari zapletejo, ker meni, da si pomembna. Nekoga, ki v tebi ne vzbuja dvoma, kako in kaj čuti, ampak najde način, da ti pokaže, da je absolutno nor nate.

Ker NI PREVEČ, da od nekoga, ki je v tvojem življenju, zahtevaš, da je navdušen nad tabo. Tebi lahko on predstavlja ves svet, ampak tudi ti si svet zase, ki si zasluži, da ga nekdo občuduje. Ne, ne rabi kričati, da te ljubi, bi se pa moral zavedati, da je vsak nov dan s tabo čudovita stvar. Tako kot si ti navdušena, da ga slišiš, vidiš, bi moral biti tudi on. Ne bi se smel igrati s tabo ali pa v tebi vzbujati dvoma o lastni vrednosti. Ne bi te smel primerjati s svojimi prejšnjimi razmerji in se od tebe umakniti samo zato, ker nisi kot njegove bivše. Moral bi biti sposoben vzeti tvojo roko v tem trenutku, vse to, kaj bosta skupaj počela v prihodnosti, spomini, ki jih bosta ustvarjala, ljubezen, ki si jo bosta delila, podpora in razumevanje, ki si ju bosta poklonila, pa bi ga moralo navduševati.

To ne pomeni, da se mora pretvarjati, tudi ne pomeni, da mora biti ves čas srečen in nasmejan. Vsak med nami ima dni, ko je žalosten, jezen, negotov in trpi. Takrat svojih čustev ne sme potlačiti samo zato, da bi se ti počutila bolje. Ampak obstaja razlika med tem, ko nekdo preživlja težko obdobje, in tem, da nekdo ne vlaga niti malo truda v razmerje. Zelo hitro ju lahko zamešaš in tako pride do različnih izgovorov.

A sčasoma postane jasno, kdaj je nekdo nor nate in kdaj pa te pač prenaša. Očitno je, kdaj je nekdo nor nate in kdaj je nekomu vseeno za tvojo prisotnost v njegovem življenju.

Zaslužiš si več kot to. Zaslužiš si odnos z nekom, ki bo tam zate, ki ti pokaže nove načine, na katere si lahko ljubljena, z nekom, ki je navdušen nad tem, da je s tabo preživel še en dan. Nad tem, da skupaj ustvarjata spomine. Zaslužiš si nekoga, ki je navdušen nad tem, da te ljubi in da ti ljubiš njega.

Zaslužiš si nekoga, ki je preprosto navdušen nad tabo. In pika.

szabo-viktor-HZ-89cDSb8M-unsplash S tem se začnejo vsa uspešna razmerja: 5 stvari, ki jih ljudje v najbolj ljubečih zvezah obvladajo bolje kot vsi drugi! pawel-szvmanski-JNH50mu4pdI-unsplash (1) Tako postaneš svoj najhujši sovražnik, ne da bi se tega sploh zavedal! jonathan-borba-jgB7XROBr0c-unsplash (1) Če ona ni tvoja prva izbira, se prosim obrni in odidi! relevante-design-rVvSNge3mu0-unsplash1 Hvala, da še vedno izbereš mene · ·