Pomivalni stroj je varčnejši kot pipa.
Utrip mesta · dom

Dobre novica za tiste, ki sovražite pomivanje posode na roke: čas je, da vse zložite v pomivalni stroj.

Pomivalni stroj je kot čarobna kuhinjska naprava, zato ga morate ‘nahraniti’ z umazano posodo. In potem se marsikdo spomni, da stroj pomiva posodo več ur, kar pomeni, da bo račun za elektriko in vodo očitno velik. No, napačno razmišljate ‒ odložite gobo in detergent takoj!

Pomivalni stroj naj bi bil varčnejši kot pipa.

Izkazalo se je, da naj bi bila uporaba pomivalnega stroja tisočkrat boljša od pomivanja posode ročno. V skladu z Ameriško agencijo za varstvo okolja boste porabili 8,3 litra vode na minuto, če boste pomivali posodo na roke. Pomivalni stroj povprečne kakovosti pa naj bi porabil le 100 litrov v enem ciklu.

Nekateri ekonomični pomivalni stroji porabijo veliko manj vode. Novejši stroji imajo vgrajene tudi senzorje, ki zaznavajo, kolikšna količina umazanije je na posodi in skladno s tem uporabljajo le toliko vode, kolikor je potrebno.

Pomivalni stroj naj bi razkužil posodo.

Ne gre zgolj za varčevanje z vodo ali elektriko, temveč tudi, kako je posoda pomita. Pomivalni stroj segreje vodo, da ta doseže zelo visoko temperaturo, ki ubije bakterije, nato pa še sam posuši posodo, da se na njej ne nabirajo bakterije. Tudi ko nosite rokavice med ročnim pomivanjem posode, jo ne morete pomivati pri tako visokih temperaturah.

Tudi če vedno uporabljate pomivalni stroj, se v kuhinji še vedno najde kakšna posoda, ki jo morate ročno oprati, a zaradi tega ne bo prišlo do večje škode (nadzorujte porabo vode, nadenite si rokavice, da lahko pomivate posodo pri visokih temperaturah in jo takoj po pomivanju obrišite z bombažno krpo). Sicer pa raje ‘nahranite’ svoj stroj, da bo poln, ker večina pomivalnih strojev porablja enako količino vode ne glede na število posode v njem. Tako boste prihranili več!

ezgif.com-webp-to-jpg (39) NOONCHI omogoča, da telovadite kar med sedenjem v službi Najboljše alternativne ideje, kako okrasiti božično mizo. 13 odličnih idej, kako letos okrasiti božično mizo bozicno drevo v barvi sampanjca Božično drevo v barvi šampanjca je hit letošnjih praznikov Alternative za božično drevesce, ki so idealne za manjše prostore. Sodobno božično drevo: najboljše alternative božičnemu drevesu, ki so idealne za manjše prostore ·