Prekonočni kosmiči
Utrip mesta · kulinarika

“Prekonočni” ovseni kosmiči so idealen zajtrk, saj se kar sami od sebe “skuhajo” čez noč. Od sedaj naprej lahko pozabimo na raztresena jutra in pričnemo dan z že pripravljenim zdravim zajtrkom.

Za okusne ovsene kosmiče, pri katerih lahko na kuhanje kar lepo pozabimo, potrebujemo:

• ½ jogurta
• 1 žličko medu
• ½ žličke vanilijevega ekstrakta
• ½ skodelice riževega ali mandljevega mleka
• ½ skodelice ovsenih kosmičev
• sadje
• oreščke

Vse sestavine z izjemo svežega sadja stresemo v posodo po želji, nam so čedalje bolj všeč “mason jar” kozarci za vlaganje, ki izgledajo tako šik, da si tako lično zapakirano kašo včasih vzamemo tudi s seboj v službo. Dobro premešamo in položimo v hladilnik. Zjutraj na kašo, ki se je čez noč okusno zmehčala, stresemo še nekaj svežega sadja in že lahko uživamo v prijetnem okusu. Z receptom se lahko seveda vsakič znova malce poigramo, saj lahko kaši dodamo tudi kokosovo moko, sadni jogurt, chia semena, cimet in celo zmrznjeno sadje, ki čez noč spusti okusen sok. Dober tek!

Odpri galerijo
Granatno jabolko Kulinarične dobrote, ki prinašajo srečo Uravnoteženo kosilo za s sabo Nasveti za bolj zdravo prehranjevanje v službi _DSC4801 Utrip: CITY CHEF kuharska akademija – Druženje ob dobri hrani Matcha Zakaj vsi srkajo čaj matcha? · · ·